SON DAKİKA
SON DAKİKA


Başarı İçin Öze Dönülmeli
1.11.2020

Teknik direktör Eddie Newton herhalde İngiltere’de amigoydu. Maaşı düşük olunca yönetim onu Trabzonspor’a hoca yapmayı uygun görmüştü. Kasımpaşa mağlubiyetinden sonra ben derim ki, Newton hoca değil. Yeterlilik çalışma sertifikasını görmek isterdim. Yönetim kendisiyle sözleşme gereği ilişkisini hala tam kesemedi. Şimdilik gizli scout olarak görevlendirildi. 

Bir hoca istese bu kadar hatayı bir arada yapamazdı. Yedek kulübesinden oyuna müdahalesi geç ve yetersiz oldu. Sahaya çıkardığı kadro kesinlikle eldeki malzemeye göre çok yanlıştı. Aynı zamanda oyuncular kendi mevkilerinde oynatılmıyor. Sahadaki dizilişleri de yanlış olunca böyle acı sonuçlar ortaya çıkıyor. Takımın kondisyonu yetersiz,  60. dakikadan sonra oyundan tamamen düşüyor. Hocanın bir an evvel değişmesi gerekir.

Kasımpaşa maçını kaybettiren oyuncuların başında maalesef savunmadaki Edgar Le, Vitor Hugo, Kamil Ahmet Çörekçi ve santrfor Afobe gelmektedir. Afobe bloklar arasında çok mesafe bıraktığı için mevkiinde gereken performansı gösteremiyor. Bu kadar orta saha transferi yapılmışken Kamil Ahmet’in zorunlu olarak defansif orta saha oynatılması hataydı. Kaleci Uğurcan’a gelince kendisi iyi bir yetenek ancak onu çalıştıran kaleci antrenörleri ona yeterli çalıştırmaları yaptıramıyor. Milli takım düzeyine gelmiş bir oyuncunun bu hataları yapması düşündürücü. Mesela zamanlaması yetersiz, kalede durduğu yer yanlış, hava toplarını toplamada eksik kalıyor. Bu benim acizane görüşüm. Kasımpaşa maçındaki performansına baktığımız zaman kurtardığı penaltı ve pozisyonlar dışında hatalı yanlarına bakarsak ortaya eşitlik çıkıyor. Tabiki savunmadaki aksaklık kalecinin formunu ve başarısını etkiliyor, bu da takıma yansıyor. Kendini bir an önce toparlayıp eski formuna gelmesi benim ve büyük Trabzonspor taraftarının en büyük dileğidir.

Eddie Newton’a gelecek olursak, Trabzonspor’a çok şeyler kaybettirdi. Ayrılık bir an önce resmiyete kavuşmalı, takım yeni hocaya bir an evvel teslim edilmelidir. Yerine gelecek hoca konusunda taraftarın en büyük isteği ise yerlinin yerlisi Trabzonspor’un öz evladı Mustafa Reşit Akçay’dır. Kulislerde dolaşan bilgiye göre, takımın başına scout ekibinde yer alan İhsan Dereli geçici olarak düşünülmektedir. Şayet Trabzonspor başarılı olmak istiyorsa hoca ve oyuncu olarak özüne dönmelidir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap