SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı’ya Bir Tavsiyem Var!
24.08.2021

Herkes soruyor “Abdullah Avcı’ya neden bu kadar kızıyorsun?”

Cevabım net: futbolu durgun, sistemi düz mantık. Her sınavda aynı soruyu soran eski tip öğretmenler gibi. Sistemde ver-kaç yok, uzun toplar yok, çapraz koşular yok.

Oynattığı futbol dalgasız deniz gibi bu yüzden benim Avcı’ya bir tavsiyem var.

Kendisi iyi bir teknik adam olmak istiyorsa Kadın Milli Voleybol takımını bir izlesin.

Şu an Avrupa şampiyonasında oynayan kadın voleybol takımında motivasyonu İtalyan antrenör Giovanni Guidetti sağlıyor. Türk oyuncularda takım ruhu yarattı.

Avcı, bu hocanın spor adamlığını örnek alsın. Bir de tabi ki Şenol Güneş’in yöneticilik vasıflarını.

Şimdi maça dönersek; Trabzonspor Ağaoğlu dönemiyle birlikte tarihindeki en zengin yabancı kadrosunu kurdu.

Özellikle Marek Hamsik ve Bakasetas takımın en iyileri olarak öne çıkıyor, ikisi de zinde futbolcular. Sivasspor karşısında orta sahayı kalabalık gösteren bu iki isimdi. Takım sahaya dağılmayı iyi becerince rakip de çok fazla bir atak şansı bulamadı.

15. dakikadaki penaltıda Bakasetas golünü attı ve Sivasspor oyunu tamamen Trabzon’un kontrolüne bıraktı, kontratak bekledi ama savunmada Edgar Ie-Vitor Hugo gelen atakları tersine çevirmeyi başarınca Nweakeme’nin golü de gecikmedi ve skor 2-0 oldu.

Ancak Gervinho’yu kazanmak uğruna Roma maçını kaybeden Avcı az kalsın dün akşamda elindeki fırsatı kaçıracaktı. Gervinho’nun çok top kaybettiğini gören teknik heyet 2.yarıda Abdülkadir Ömür’ü oyuna alarak doğru hamleyi geç de olsa yaptı.

Maçın yıldızına gelirsek; Uğurcan Çakır yine savunmanın gözbebeğiydi. Kimse defans oyuncularının faturasını Uğurcan’a kesmesin.

Perşembe günü Avrupa kupasında Roma ile oynayacağız. Şunu hatırlamak gerek Avrupa takımlarının kondisyonu daima bizden yüksektir. Yani koşuları, çıkışları farklı, hep bizden daha iyi driplingleri var. Roma maçında nefesi yüksek olan kazanacak, kadromuzu rakiple eşit görüyorum. Bir de hücum hattında forvet ikilimiz yok. Birbirine destek olacak partner oyuncular yaratmalıyız.

Trabzonspor’dan tek isteğimiz ilk 11’de 8 yabancı ile sahaya çıkmak yerine takım kimliğini korumak adına Trabzon kökenli oyunculara daha çok şans verilmesidir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap