SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni yıl
29.12.2019

Bir yılı daha geride bırakmaya çok az kaldı. Kimisine göre bir türlü geçmek bilmeyen, kimisine göre ise ne de çabuk geçti diyebileceğimiz bir yıl. Zaman su misali akıp gidiyor. Kim bilir bundan tam da bir yıl önce yeni bir yıla girmenin mutluluğunu yaşarken şimdi başka bir yıla girmenin mutluluğu içindeyiz. Zaman işte belki beş on yıl sonra da aynı şeyleri tekrar tekrar yaşayacağız.

Yeni yılın bize ne getireceğini pek bilmiyoruz. Birçok temennimiz var. Mesela huzur isteyebiliriz ya da sağlık. Ben öncelikle sağlık isteyenlerdenim. Belki daha çok para isteyenimiz de olacaktır. Ben yeni yılın ne getireceğini temenni etmekten ziyade geride bıraktığımız yılın muhasebesini yapmayı daha mantıklı buluyorum. Çünkü yeni yıl demek yeni bir sayfa, temiz bir sayfa demek. Bunun için de geçmişteki hatalarımızı iyi görmek gerekiyor. Mesela oturup düşünüyorum. Bu bir yıl içinde kimlerin kalbini kırdım, ne için kırdım? Kimleri üzdüm, ne hatalar yaptım, hayatımda yanlış giden şeyler nedir?

Çevremdeki insanlarla iletişimim ne oldu gibi iç hesaplaşmamı yaptığım onlarca, yüzlerce hatta binlerce soru. Bu sorular neticesinde geçmişten ders almak bana her zaman keyif verir. Yeni yıl yeni temiz bir sayfa dedim işte geçmiş hatalarımla yüzleşmeyi tercih ediyorum. Hatalarımın farkına varıyorum. Hatalarımın farkına vardığım ve olumsuz davranışlarımı değiştirmeye olan inancım sayesinde yeni yıldan daha umutlu oluyorum. Bunun dışında bu bir yıl içerisinde kimler aramızdan ayrıldı, kimler ailemize katıldı, sağlığım nasıldı, aile hayatım nasıldı bunları düşünüp şükrediyorum. Kazasız belasız bir yıl geçirdiğim için.

Sonuç olarak…..

Yeni bir yıl benim için para getirmesin. Şükrediyorum, başka şeyler istemekten ziyade elimdekilerin kıymetini anlama düşüncemi ALLAH benim zihnimden,kalbimden almasın. Elimdekilerin kıymetini de anlayınca her şeyden çok mutlu oluyorum. Yine de illa bir temennide bulunmak gerekirse yeni yıl hepimize huzur mutluluk, sağlık, sıhhat getirsin. Bir de dünya da savaşların olmadığı, çocukların ölmediği, insanların zulüm görmediği bir yıl temennisinde bulunuyorum.

Şimdiden herkese mutlu yıllar diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap