SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yaz Mevsimi
31.08.2021

Ülkemizde yaz mevsimi 21 Haziran tarihi ile başlar ve 23 Eylül sonbaharın ilk gününe kadar devam eder. Sıcaklıkların ülkemizde en yüksek olduğu zaman 15 Temmuz tarihidir. Yaz mevsiminin çok sıcak olması, gündüzlerin hareketsiz, gecelerin de son derece hareketli olmasına sebep olur. Çünkü bunaltıcı sıcaklarda dışarıda dolaşmak sağlığa zarar verebilir.2 yazdır yaşadığımız corona’dan dolayı dışarılarda dolaşmak ,mevsimin tadını çıkarmak pek mümkün olmadı.

Yaz mevsimi, bitkisel gıdalar konusunda en verimli mevsimdir. Meyvelerin ve sebzelerin büyük bir bölümü yaz aylarında yetişir veya olgunlaşır. İlkbaharda çiçek açan ve meyve veren ağaçların meyveleri yazın olgunlaşır. Yaz mevsimi, sıcaklardan dolayı insanlar tarafından pek sevilmez; fakat avantajları da çok olduğundan yine de en güzel mevsimlerden birisidir. Az önce de dediğimiz gibi meyve ve sebze konusunda zengin bir mevsim olması, tatil mevsimi olması yani okulların kapalı olması birçok kişi için avantajdır. Hele de yıl boyunca derslerden bıkıp usanmış öğrenciler için iyi bir dinlenme fırsatıdır. Sosyal etkinliklerin en çok yapıldığı mevsim de yaz mevsimidir. Tüm parklar yaz aylarının akşamlarında cıvıl cıvıldır. Dondurma, yaz mevsiminin adeta simgesi durumundadır. Her an her yerde alinde dondurma külahı olan insanlar görmek mümkündür.Maskeli de olsa kontrollü bir şekilde hepimiz bazı sosyal aktivitelerimizi yerine getirdik.

Her mevsim, başka mevsimlerin kıymetini anlamak için etkilidir. Örneğin yaz mevsiminin sıcaklarından şikayet eden insanlar kışın kıymetini daha iyi anlarlar. aynı zamanda kışın üşüyen insanlar yazı özlerler. Doğa gerçekten de birbirini tamamlayan şeylerle oluşturulmuştur. Allah her şeyin kıymetinin anlaşılmasını sağlamıştır.

Zor geçen 2 yaz mevsimine rağmen yine de kontrolü elden bırakmamalıyız.

Mutlu hafta sonları

3 ana kuralımızı unutmayalım;

MASKE MESAFE HİJYEN

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap