SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sonbahar
13.09.2020

Havaların soğumasını ve kış gelmesini kimse istemese de, sıcaklardan sonra rahat bir nefes aldıran sonbaharı sevmemek mümkün değil.

Sonbahar denilince akla sarı,turuncu,kahverenginin tonlarında yere düşen yapraklar gelir. Yazın sıcak günleri artık yavaş yavaş sona erer… Önce geceleri serinlemeye başlar. Artık akşam üstleri kısa kollularla hafiften ürperir üzerimize bir şey almak isteriz.Ve artık yapraklar dökülmeye, yaz boyunca hasret kalınan yağmurlar yağmaya başlar.

Sonbahar hareket mevsimidir. Bir hazırlık, bir enerji vardır her yerde. Okulun ilk zili sonbaharda çalar. Sonbaharda okul çocuklarının ve anne babaların heyecanı, hareketi sarar sokakları. Yazlıklardaki arkadaşlarla bir sene sonrası için sözleşerek ayrıldıktan sonra okul için alışverişler başlar. Dükkanlar da kış ve okul alışverişi için hazırdırlar. Vitrinleri yazlıklardan arınmış, kış için hazırlanmıştır.

Evlerdeki kış hazırlıkları,kış öncesi yapılan temizlikler, serin, terletmeyen, üşütmeyen, bizi düşünen havasıyla sonbahar. İşte bu yüzden sonbahara solan yaprakların mevsimi diyenler haksızlık yapıyorlar bence. Sonbahar tam da başlangıçların, dirilişin mevsimi.

İlkbahar kadar sevmesemde sonbahar da benim için ayrı güzeldir.Bu mevsimin hep olağan güzelliklerinden bahsettik.Yaşadığımız bu zor günlerde umarım sonbaharın güzelliklerini yaşayabiliriz.

Dikkat ederek, 3 ana kurala uyarak tüm güzellikleri yaşarız inşallah.

3 ana kuralı unutmayalım lütfen;MASKE-MESAFE-HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap