SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sevgi
22.12.2019

Hayat sevmekle başlar aslında. Her şeyin özünde sevgi vardır bir yapının harcı gibi. Sıkı sıkıya bağlar, kuvvetlendirir. Yaratılanların en şereflisi olan insan içindeki sevgi ile de bu özelliğini perçinlemektedir. Sevmek esasında bizim özümüzü oluşturur. Hani bir düşünür demişti ya düşünüyorum öyleyse varım, aslında seviyorum öyleyse varım olmalı. Çünkü sevginin olmadığı yerde insanlıktan söz etmek mümkün değil. İspatı aslında çok basit hayatımızda yaşadığımız hırslar, sevgiyi ortadan kaldırmıştır. Sevginin olmadığı yerde para hırsına kapılan insan müsveddelerinde insanlığın onurunu aramak ne mümkündür. Her şeyin başı sevgidir aslında. Mevlana’yı, Yunus’u ve daha nicelerini baş tacı yaptıran da sevgiden başkası olamaz. Sevgi deyince de aklınıza sadece insana verilen değer gelmesin. Sevgi her şeyi sevmektir. Bir hayvanı sevmek, doğayı sevmek, yaşadığın anı sevmek, geride bıraktığın zamanı sevmek. İnsan bir şeyleri sevdiği zaman mutlu olur. Hele bir şeyi karşılıksız sevmek tarif dahi edilemez.

 

Siz siz olun hayatta her şeyi, herkesi sevin. Anlaşmazlıkları bir kenara atın. Ne demiş bir şarkıda sanatçı, hayat sevince güzel ya da bir başkası sev kardeşim. Birbirimizi karşılıksız sevelim.

 

Aslında doğadaki her şeye karşı sevgi duymalıyız. Mesela yol kenarında çıkmış bir dikene, oturduğumuz banktaki söğüt ağacının yapraklarına, yolda giderken düşen küçük bir çocuğa, yaşlılara, bebeklere herkese sevgi ile yaklaşmalıyız. Sevgi duymak, sevgi ile yaklaşmak insan ilişkilerine daha bir değer kazandırır. Dünyada sevgiyi yaymak için, insanlar arasındaki olumsuz ilişkileri düzeltmek için daha çok her şeye sevgi ile yaklaşmalıyız. İçimizdeki güzel duyguları sevmek ile ön plana çıkarmalıyız . Belki günümüzde hayat şartlarından dolayı bunun zor olduğu düşünülebilir ama ben yinede sevginin tıpkı saygı gibi insanın doğasında olduğuna inanıyorum.

 

İstediğiniz her türlü mala mülke sahip

olabilirsiniz. Ama içinizde insanlara karşı ve diğer canlılara karşı bir sevme eylemi yoksa bu zenginliğinizin de hiç bir anlamı olmaz bence. Çünkü sevmeden yaşayıp gitmek dünyada hiç yaşamamak gibi bir şeydir. Sevgi para ile satın alınan bir duygu değil, içten gelen sıcak olan, samimi bir duygudur. Sevgiyle kalın, mutlu pazarlar

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap