SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sağlık
30.11.2020

 
Kış ayları ile birlikte havalar soğumaya ve doğa kendisini değiştirmeye başlar. Böyle zamanlarda beslenme düzeninin de kış ayına göre ayarlamamız gerekmektedir. Çünkü hem hastalıklara açık ve korunaksız olmaya hem de daha fazla üşümeye neden olan bu durum içerisinde oluruz. Metabolizmanın çalışma düzeni, vücudun genel yapısı, yağ ve kas oranları, genetik birçok faktör üşümeyi sağlayabilir. Bunun için bağışıklık sistemini güçlendirici, gün içerisinde ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlayan, gerekli tüm vitamin ve mineralleri alabileceğiniz doğru, dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzenine geçmelisiniz. Hele de yaklaşık 8-9 aydır yaşadığımız kötü süreçten dolayı beslenme dikkatle üzerinde durulması gereken bir konu.

Çok klişe ancak üşümeye neden olan durumların önüne geçmek için mutlaka mevsimin sunduğu en taze sebze ve meyveleri tüketmemiz de fayda var. Beslenme düzenimiz içerisine bunları koyarak vücudumuz için gerekli maddeleri alarak ve bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirerek daha az üşüyebiliriz. Portakal, lahana, ıspanak, elma, nar, kestane gibi farklı besinleri tercih edebiliriz.
Kışın bize sunduğu ve vücudumuzu kuvvetlendiren en önemli besin gruplarından biri de deniz ürünleridir. Birçok alanda bedenimiz için son derece faydalı olan balıklar ve diğer deniz ürünleri, sahip oldukları protein, vitamin, mineral ve omega-3 asitleri ile soğuklara karşı da vücudumuz için bir kalkan oluştururlar.

Vücudumuzu her daim koruyan besinlerin başında da protein deposu olan süt, peynir ve yumurta üçlüsü gelir. Bunlara son dönemde popülerliği artan ev yapımı yoğurdu da eklediğinizde soğuk günlerde kendinizi daha güçlü ve zinde hissedeceğiniz bir yapıya kavuşabilirsiniz. Beslenme düzeninize bu besin gruplarını da eklemeyi es geçmeyin.

Doğru beslenmek ve sağlığımıza dikkat etmek bizleri soğuklara karşı her zaman koruyabilir ancak sağlığımız için atmamız gereken en önemli adımlardan biri düzenli doktor kontrolleridir. Hasta olmadan ya da herhangi bir durumda çok üşüyorsak doktora giderek durumumuzu anlatarak doktorumuzun çizeceği programa uymalıyız. Vücudumuzun yapısına göre bize en iyi tavsiyeleri sadece doktorumuz verebilir.
Sağlık en önemli mihenk taşı hayatımızda. Bu zorlu günlerde 3 ana kuralı asla unutmayalım;

MASKE- MESAFE- HİJYEN



 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap