SON DAKİKA
SON DAKİKA


Merhamet
25.10.2020
Merhamet zordur, o yüzden merhametli olmak güçtür ve aynı zamanda merhamet insanın sahip olduğu en büyük güçtür. Merhamet bir yanıyla insan için olmazsa olmazdır. Allah’ın insan fıtratına kodladığı en güzel duygudur. İnsanlık bu duygudan ne kadar uzaklaşırsa o kadar kötüye gidecektir. Dünya; savaşlarla, çatışmalarla, açlıkla, yoksullukla, felaketlerle boğuşuyorsa; “merhametini yitirmiş dünya”ya dönüştüğündendir. İnsan merhametten uzaklaştığı oranda dünyayı yaşanılmaz kılmıştır, Merhametle buluştuğu oranda da hayatı güzel kılabilecektir. Evet, hiç kuşku yok; “Dünyayı merhamet kurtaracak.“
Nedir, merhamet; başkalarının durumu karşısında duyulan şefkat hissi, yüreğin yufka hali, vicdan, acıma, sevgiyle olma hali, vicdanın şefkatle birleşmesidir. Merhamet bir başkası için hissetmek, bir başkası için acı duymak, bir başkasını düşünmektir. 
Bir başkasının çektiği acıyı kendi yüreğinde hissetmesidir insanın. Merhamet yüreğin yüreğe dokunmasıdır, merhamet acının paylaşılarak azalmasıdır, insanın egolarından, ihtiraslarından, kötülüklerinden uzaklaşmasıdır, vicdanı sızlamaktan kurtaracak olan duygudur merhamet.
Allah’ın içimizdeki sesidir, bir merhemdir merhamet. Hangi düşünceden olursak olalım, hangi dine inanıyorsak inanalım, insan olarak hepimiz merhametle imtihan oluyoruz. Savaşları izliyoruz, açlığı izliyoruz, uçurumları izliyoruz, acıyı izliyoruz. Aynı dünyada yaşayan insanlar olarak, bir tarafta zevk sefa içerisinde yaşayanlar, diğer tarafta savaşın, açlığın, yokluğun, yoksulluğun, acıların altında ezilen insanlar. Ve tüm bunlar karşısında suskun vicdanlar. Bütün insanlık merhamet imtihanında ve sanırım bu imtihandan çok da geçebilir bir durumda değiliz. Bu imtihanı başarıyla geçmek için vicdanımıza çok kulak vermeliyiz.
Mutlu hafta sonları...
3 ana kuralımızı unutmayalım; 
MASKE-MESAFE-HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap