SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kalite zamanı
11.10.2020

İnsanlar, yeterince zamanları olmadığından şikâyet ederler. Ev kadınları da holding patronları da kafalarını kaşıyacak vakit bulamadıklarından yakınırlar. Ama bazı insanlar da zamanlarını çok kaliteli kullanırlar. İşleri ne kadar yoğun olursa olsun, kendilerine, sevdiklerine ve işlerine yeterli zaman ayırırlar.

Her gün zamanını nasıl kullandığını insanın hayat kalitesi belirler. Çoğu insan zamanı heba ettiğinin farkında bile olmaz; çünkü hayat zamanı boşa harcatan tuzaklarla doludur. Cep telefonu ve tabletlerle oynadığı oyunlar, sosyal medyada geçirdiği fazla zaman; bir konuşmayı zamanında bitirememe, gereksiz telefonlar, gündemsiz ve fazla uzun toplantılar; sistemsizlik, dikkatini toplayamama, kararsızlık, erteleme huyu; aynı anda çok iş yapmaya çalışma, hayır diyememe gibi onlarca tuzak insanın zamanını çalar.

Zamanı iyi kullanan insanların en temel farkı, bu tuzaklara düşmemeleridir. Aslında insanların çoğunun esas sorunu zamansızlık değil, zamanı etkin kullanmayı bilmemeleridir.

Çoğu insan, başarmak ve mutlu olmak için parayı ve güçlü ilişkileri önemser ama bunlardan daha değerli olan zamandır çünkü harcandığında geri konulamayacak tek kaynak zamandır. İnsan harcadığı her türlü kaynağı geri kazanabilir ama bir tek zamanı geri getiremez. Çoğu insan bu yalın gerçeğin farkında olmadan yıllarını boşa harcar.

İnsan kendi zamanını nasıl kullandığını gözlemleyip, nerede boşa zaman harcadığının farkına vararak zamanı daha etkin kullanmayı başarabilir. Zamanın değerinin bilincine varıp kendini yönetmeye başladığında ise büyük bir dönüşüm yaşar. Yapacakları ne kadar çok; vakti ne kadar kıt olursa olsun bir güne çok şey sığdırmanın, her günü verimli kullanmanın yollarını bulur.

Zaman önemli çünkü hızla geçiyor. Mutlu hafta sonları

3 kuralımızı unutmayalım;MASKE-MESAFE-HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap