SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyimser olmak
12.07.2021

İyimserlik, karşılaşılan herhangi bir zorluk karşısında, başa gelen bir olay, musibet durumunda veya sonucu beklenen bir durum hakkında iyi düşünmek, her şeyin iyi, güzel olacağı beklentisi içinde olmak ve gerçekleşmiş olana üzülmemek, halinden memnun olmak anlamlarına gelir. Karşıt anlamı ise kötümserliktir ki bu cümleden hemen önce belirttiğimiz durumların tersi söz konusudur.

   Hiçbirimizin işleri, her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmaz. Bazen ne kadar gayret edersek edelim, istemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bu gibi durumlarda iyi düşünmek, iyimser olmak yerine veryansın eder durursak, elimize kendimize zarar vermiş olmaktan başka hiçbir şey geçmez.

   Hayatımızda yaşadığımız her olayın bir anlamı vardır. Hiçbir şeyin tesadüflere bağlanması mümkün olamaz. Yaşadıklarımızı, yaşamamız gerektiği için yaşarız. Başka durumların gerçekleşmesine temel atılması gerektiği için yaşarız. Bugün şer diye düşündüğümüz bir olay, yarın hakkımızda hayra dönebilir. Ve o zaman ”İyi ki öyle olmuş.” diyebiliriz.

   İyimserlik demek, hiçbir şeyi takmamak, başarının veya isteklerimizin peşinden gitmemek değildir elbette. İstediğimiz bir sonuca varmak istiyorsak, her şeyden önce onun için çaba sarf etmeli, alın teri dökerek emek vermeliyiz. Biz elimizden geleni yaptığımız halde, sonuç istediğimiz gibi olmadıysa olumlu düşünmekten başka elimizden başka bir şey gelmez. Zaten kötümser düşünmek, kendi kendini harap etmenin de bizlere hiçbir faydası olmaz. İyimserlik ve kötümserlik, birbirine zıt kavramlardır. Kötümserlik kötülük, iyimserlik ise iyilik getirir her zaman.

   Düşüncelerimizin, hayatımızı etkilediği, bilimsel araştırmalar sonucunda da ispatlanmıştır. Sürekli kötümser düşünen birinin başına musibet gelme olasılığı, iyimser düşünen birinin başına gelme olasılığından daha yüksektir.

   Kötümser olarak, aslında farkında olmadan tüm olumsuzlukları üzerimize çekeriz. Bunu kendi üzerimizde de düşünebilir, deneyebiliriz. Örneğin güne güzel başladığımız bir gün, çoğunlukla günümüz güzel devam eder. Olur da günün ilk saatlerinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşır ve günümüzün berbat geçeceğini düşünürsek, gerçekten de o gün tüm aksilikler birbirini bulacak ve günümüz berbat geçecektir.

Mutlu hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım; MASKE -MESAFE- HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap