SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyilik
5.01.2020

İnsanların, hepimizin bu dünyada birçok mal varlığı olabilir. Bu sayede büyük zenginliğe kavuşabiliriz. Ancak dünyadaki en büyük zenginlik mal, mülk, para değildir bana göre. Para tabiki önemli çünkü hayatımızı onunla idame ettiriyoruz. Fakat para içimizdeki bazı manevi duyguları satın almamalı. Bu dünyadaki en büyük zenginlik başkalarına yapılan iyiliktir.


Bir insan ne kadar zengin olursa olsun ama o sadece kendini düşünüyorsa, bir insana faydası yoksa, o bence iyi insan değildir. Tam tersi o dünyanın en fakir insanıdır.


İnsan ne kadar zengin olursa olsun her zaman yardıma muhtaç insanları düşünmesi ve onlara yardım etmesi gerekir.


Ama ben kendimin yeterince iyi insan olduğumu düşünmüyorum. Çünkü ben bazen ihtiyaç sahibi olan insanlara yardım edebilsem de elimden gelenin hepsini yapmıyorum. Ama istemediğim için değil. Bazen yardım etmeye zamanım olmuyor, bazen de başka bir sebeplerle yardımcı olamıyorum. Ben birine yardım etmekten her zaman keyif alıyorum. Eğer bir insan bize muhtaç olursa kendimizi onun yerine koymamız lazım, böyle düşünürsek yardım etmemiz daha da kolay olur. Ama şimdi günümüzde böyle düşünen insanlar çok değil. Çünkü herkes para kazanmak ve zengin olmak derdinde. Bazılarına göre zenginlik sağlıklı olmaktır. Ama bence zenginlik sağlıklı olmakta da değildir. Çünkü ne kadar sağlıklı olursak olalım insanlara yardım etmezsek sağlığın ne faydası var? Bizden sonraki insanlar bizim ne kadar paramız olduğunu, ne kadar malımız mülkümüz, ne kadar büyük evlerimiz, arabalarımız olduğunu hatırlamazlar. Onlar bizim dünyada yardımsever olduğumuzu, muhtaç olanlara elimizden gelen şeyleri yaptığımızı hatırlarlar. Bu yüzden gerçek zenginlik insanlara yapılan iyiliklerdir .Mutlu hafta sonları.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap