SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gülmek ve güldürmek
23.11.2020

Gülen gözler güneş gibidir, içimizi ısıtır. Sanatın tüm dallarına karşı içten ve fazla sevgim vardır. Her birini ayrı ayrı severim ama resim ve fotoğrafın yeri ayrıdır. Ofisimde ziyaretime gelen dostlarımla mutlaka fotoğraf çektiririm. Eğer poz verirken yüzü gülmeyen olursa mutlaka gülmelerini en azından gülümsemelerini ister ve bu konuda ısrarcı olurum.

Gülümseyerek çektirilen foroğrafların yarattığı o bir iki dakikalık mola bile birden odanın havasını değiştirir, sıkıcı belki de gergin iş ortamını neşeli ve mutlu bir ortama dönüştürür.

         Neşeli ruh zenginliktir. İyimser olabilmek değerli bir alışkanlıktır. Günümüz dünyası, kederlerle, acılarla, açlık sorunlarıyla, hastalıklarla, küçüklü büyüklü savaşlarla, terör belalarıyla  en önemlisi CORONAYLA yaşamak durumundadır. Böyle bir dönemde bile sevinç ve neşe veren insanlar, umut ve cesaret aşılayabilen insanlar Allah'ın birer lütfudur.

         İnsanı sevmek mutluluktur. Paylaşmanın bizlere sunduğu "Vermek" eyleminin içinde saklı bir cevherdir. Mutluluk, kökleri başka insanların kalplerine uzanmış ve onların sevgisi ile beslenen bir ağaçtır. Bu ağacımız ne kadar çok kalbe kök salmışsa bizdeki sürekliliği de o kadar çok ve uzun olur.

         Kişiliği geliştirerek, başkalarına faydalı olabilme davranış ve alışkanlık yeteneklerini geliştirebilme, mutluluk kapısının ikinci anahtarıdır. Sevmeyi ve vermeyi bilen ve yaşayan insan, nasibinin ne yazık ki günümüzde parmakla gösterilebilecek kadar azdır ve ne mutlu onlara ki, iyi ve hayırlı insanlardır.

         Yüzleri güldürerek gülmek en gerçek gülüştür ve en yalın mutluluktur. Tıp dünyası, psikoloji bilimi kahkahanın, gülmenin doğal bir ilaç olduğunu vurguluyor.

Gülmek ve güldürebilmek dileği ile mutlu hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım;MASKE-MESAFE -HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap