SON DAKİKA
SON DAKİKA


Başarının anahtarı
22.02.2021

Başarı senin için nedir? "Sınavlardan yüksek puanlar almak mı?" ya da "Elde etmeyi istediğin her şeye ulaşmak mı?" veyahutta "Öğretmenin gözüne girip en gözde öğrenci statüsüne ulaşmak mı?"  Bana göre başarının tanımı bunlardan hiçbiri değil. Açıkçası tam anlamıyla bir tanımı olduğu da söylenemez. Kısaca başarıya, bir şeyleri elde etme çabası diyebiliriz. Neye göre, kime göre...

Başarıya HOOP! diye ulaşılmaz. Siz, onun istediği şeyleri ona vermelisiniz ki oda size istediğiniz başarıyı versin. "Peki onun bizden istediği şeyler ne ki?"   Başarı, sadece birkaç kuraldan ibaret değildir. Başarıya ulaşmak için kurallar bütününe uymanız gerekir. İşte ben, bu kurallar bütününü bir merdivenin basamaklarına benzetiyorum. Bu başarı merdiveninin her bir basamağını dikkatle çıkan herkesin başarıya ulaşacağımı  da biliyorum.

Gelin bu başarı merdiveninin  basamaklarını birlikte çıkalım!

1.İNANÇ

Evet, inanç! Bir işe başlamadan önce gereksinim duyacağınız en özel şey. Birine "Bana inanmayı öğretebilir misin?" şeklinde bir soru yöneltemezsiniz. Çünkü inanç, her insanın içinde bulunan ve keşfedilmeyi bekleyen bir olgudur. Eğer inanırsanız, başarı merdivenindeki ilk adımı atmışsınız demektir.

2.BİR ŞEYİ HERKESTEN ÇOK KENDİN İSTEMELİSİN

Evet onu her şeyden ve herkesten çok siz istemelisiniz. Bu iş insanlar arasındaki iletişimde de böyledir. Bir kişiyle evlenmeyi 100 kişi ister ama en çok isteyen ve tabii ki nasibi olan alır. Kısacası onu içten bir şekilde isterseniz, bu merdivende ikinci adımı da atmışsınız demektir.

3.BAŞARISIZ OLMAKTAN KORKMAYIN

Aman dikkat! Lütfen bu basamağa basarken dikkatli olun. Çünkü çoğu insan bu basamakta kayıp düşer .Başarısız olmaktan korkmayın, çünkü başarmak için denemek; denemek için de korkmamak gerek. Bunu düşünürseniz eğer, başarısız olmaktan korkmanızı gerektirecek herhangi bir durum olmadığını da göreceksiniz. Üçüncü basamağa da sağlam bir şekilde adımımızı attık.

4.ÇOK ÇALIŞIN

Evet bu işin formülü bu. Çok çalışmalısınız. Neden mi? Çünkü sizler gibi milyonlarca insan başarılı olmayı istiyor ancak çok az bir kısmı bunu başarabiliyor. Bunun nedeni onların diğerlerine nazaran daha çok çalışmaları ve daha çok istemeleridir.

5.SONUCA KİLİTLENMEYİN

Ben bu işi yaparsam kesinlikle başarılı olacağım." demek bana göre fazlasıyla riskli bir hareket. Evet kendinize olabildiğince çok güvenmelisiniz fakat "Ben şu işi kesinlikle başarmalıyım yoksa bittim." veyahutta "Bu işi yaparsam kesinlikle şu sonuçlara ulaşacağım" demek yaptığınız işte size katkı sağlamayacaktır aksine hata oranınızı arttırıp sizi başarısızlığa götürecektir.

6.DENEMEKTEN ASLA VAZGEÇMEYİN

Başarılı insanların hayatlarını incelerseniz ortak bir sonuç yakalarsınız. Hepsinin ortak yönü "Deneyip başarısız oldukları halde tekrar tekrar denemeleridir." Siz de bu felsefeyi hayatınızın merkezine koyarsanız, olumlu yönde etkileneceğinizden eminim.

Başarılı sağlıklı günlere, mutlu hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım;

MASKE- MESAFE -HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap