SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bahar ve Umut
14.05.2020

Bahar aşk’tır, umuttur, filizdir, rengarenk çiçeklerdir, renktir, gökkuşağıdır, sevinçtir, coşkudur, kıpır kıpır olmaktır, yeniden doğuştur, uyanıştır, yaşanılası en güzel mevsimdir.

Baharın gelişini izlemek ne kadar da keyifli. Sabahları gökyüzünün  birbirinden değişik renkleri, güneşin zaman zaman bulutlarla yaptığı oyunlar, havanın o tertemiz kokusu hepsi ayrı bir tat da. Artık sabahlarımız daha farklı ışıldıyor, bu ışıltının etrafımıza yaydığı enerji ise hepimiz tarafından bir başka hissediliyor.

Başımızı nereye çevirirsek orada bir kıpırtı, tazelik fark ediliyor. Bakıyorsunuz bir ağaç yemyeşil olmuş, yaprakları  ışıl ışıl parlıyor yeşilin en güzel tonlarında. Bir başkası yapraklarının yanında öyle güzel çiçekler  vermiş ki, beyazdan pembeye en göz alıcı tonlarıyla gözümüzü adeta okşuyor. Bazıları ise belli ki bekliyor bir şeyleri, vakti geldiğinde coşacağının sinyallerini vermeyi gösteriyor güçlü gövdesiyle.

Sahillerdeki martılar, güvercinler, hepsi kıyılardan ağaç dallarına, kumlardan tekrar denize kanat çırpıyor masmavi gökyüzünde beyaz, gri, siyah görüntülerle.

Deniz bile daha sakin artık. Usul usul gidip geliyor nazlı bir gelin gibi.

Kışın soğuk, kasvetli havalarından; üşümekten yorulan bedenlerimiz, buldukları azıcık güneşle doğaya koşma peşinde.

Bahar ayları güzeldir. Her biri bir diğerinden farklı, ama bir o kadar da albenili. İçinde öyle büyük umut duygusu vardır ki, bu duygu ile yaşama sımsıkı sarılmamanız nerdeyse imkansızdır.

Zor zamanlar geçirdiğimiz ,Covid 19 virüsü ile mücadele ettiğimiz bu günlerde baharı doyasıya yaşayamasak da bahar kendini bize hissettiriyor.

Umut baharın müjdesidir. Her şeyin düzeleceğine umut edip inanarak;sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap