SON DAKİKA
SON DAKİKA


Açgözlülük
18.10.2020

Aç insan doyar ama aç gözlü insan asla doymaz.” derler ya gözü doymayanın ne midesi doyar ne yüreği doyar. Açgözlülük sadece para veya bazı şeylere sahip olma arzusu değildir. İnsanın sahip olduğuyla yetinmeyi bilmesidir.

Gönül gözü aç olan insanın dünya gözü asla doymaz.

Uzmanlar diyor ki;

“Bu kadar açgözlü ve bencil olmayı bırakın! Dünyada sizin kocaman evlerinizden ve gösterişli mağazalarınızdan daha başka şeyler de olduğunun farkına varın. İnsanlar açken, siz arabalarınızın benzini için üzülüyorsunuz. Bebekler susuzluktan ölürken, siz son modeller için moda dergilerini karıştırıyorsunuz. Kulaklarınızı size bunu söylemeye çalışanların seslerine tıkayıp, onları radikal olarak damgalıyorsunuz. Yoksulları ve ezilmişleri daha fazla yoksulluk ve esarete itmek yerine onlara kalbinizi açmalısınız.“

Ama insanoğlu doymak bilmiyor işte kendime ait bir iş olsun başka bir şey istemem diyor. İşi oluyor sonra Allah’ım evim olsun başka bir şey istemem diyor. Evi oluyor arabam olsun başka bir şey istemem diyor. Arabası oluyor geliyor da geliyor arkası artık doymak bilmiyoruz

Yeri gelmişken, açgözlülük üzerine söylenmiş sözlerden birkaç güzel örnek verelim.

“Zenginlik mal çokluğuyla değildir. Bilakis zenginlik göz tokluğuyladır.”

Hz. Muhammed (s.a.v)

“Kanaat eden aziz, aç gözlülük yapan zelil olur.”

Hz. Ali (r.a.)

“Açgözlü ile dost olma: İkram bilmez, kural bilmez, doymak bilmez; üzülürsün.”

Şeyh Edebali

“Açgözlülük ve dünya nimetlerini elde etme hırsı, insanı hakkı olmayan şeylere el uzatmaya zorlar.”

Mevlana

Şunu hiç bir zaman unutmayalım ki,

Açgözlü olan kişiler toplumdan dışlanır ve yalnız kalırlar. Açgözlülükleri yüzünden arkadaş bulamazlar var olan arkadaşlarını da kaybederler. Hepimizin etrafında aç gözlülük yapan her zaman her şeyi kendisi için isteyen bu tipler mutlaka vardır ama hiç kimsenin, aç gözlülükle biriktirdiği servetini, mezarına götürdüğü görülmemiştir. Hepimizin bildiği gibi, o mezara tek başına ve 10 metre bez ile gidiyoruz. Milyarder olanda, acından ölende, hiç fark etmiyor. Tüm insanların gideceği yer orası.

Aç gözlü doymuyor her ne hikmetse!

Mutlu hafta sonları

3 ana kuralımızı unutmayalım;MASKE -MESAFE-HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap