SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yazıklar Olsun Size
27.08.2023

2023-2024 sezonunun hazırlık dönemine çok sıkıntılı başlayan Trabzonspor'da kaos devam artarak devam ediyor. Sezona hoca haricinde belirsizlik ile başlayan Trabzonspor, gidecek ve gelecek oyuncular ile ilgili plan yapmadığı için her gün bir başka oyuncu gündeme alınıyor her gün bir başka oyuncu gönderiliyordu. Hal böyle iken ne gidene, ne gelene doğru karar verilemedi. Maalesef hazırlık dönemine böyle sıkıntılarla başlandı. Şampiyon takımın as başkanı şimdiki başkan bütün bu sürecin içerisinde olmasına rağmen bu kadar yanlışın nasıl yapıldığını anlatmalı. Önce şampiyon kadroya 13 yeni transfer yaparak yıkımı başlattı. Ardından başkana karşı ihtilal yapıldı. Takımı kendileri şampiyon yaptığı iddiasıyla yeni sezona başlandı. Ne giden oyunculardan ne gelen oyunculardan bir fayda sağlanmayacağı azda olsa kendini gösterdi.

Maça gelince Trabzonspor'un gol yemeden herhangi bir maçı tamamlaması münkün görünmüyor. Tıpkı bugünkü gibi. Rizespor gibi ligin vasat takımlarından birinden üç gol yemek ve en az 4-5 tanede net pozisyon vermek bunun ispatıdır. Daha öncede söylediğim ve yazdığım gibi bu takıma 5 tane de oyuncu alsan bu kapasitenin  üzerine çıkması münkün değil. Zira Trabzonspor, sahada 11 kişi olmasına rağmen oynayan oyuncu sayısının hiçte öyle olmadığı bir gerçek. Geçen yıl 1. ligden çıkmış bir takım karşısında doğru dürüst Süper Lig maçı olmayan Rizespor'lu Mithat kadar Trabzonspor'da oynayan oyuncu yoktu. Trabzonspor'un öne çıkan oyuncusu da yoktu. Ne acı ki büyük ümitlerle transfer edilen Visca, Umut, Bardhi, Eren, Larsen hiçbir varlık gösteremediler. Yine ne acıdır ki  Trabzonspor'un sahada ki 11'inden şampiyon olan kadrodan 3-4 oyuncunun yer almasıydı.

Oysa herşeyde istikrar diyen futbol bilgileri dolasıyla yöneticiler bu istikrarı kendileri bozdu. Önce başkanı, sonrada şampiyon olan takımı gönderdiler. Trabzonspor, bu kadro ile bu oyun anlayışı ile ve en önemlisi oyuncuların bu ruh hali ile başarılı olması münkün değil. Sezona sıkıntılarla başlayan Trabzonspor, yoluna kaos ile devam etmek zorunda kaldı. Yol yakınken transfer bitmeden transferi çok seven yöneticilerimiz bu kadrodan bazı oyuncuları paraya çevirmeli. Eğer bunu beceremezlerse kendileri yüzlerini kulübün dışına doğru çevirmeliler. Yani bu kulübe çok daha zarar vermeden işi ehline teslim etmeli. Derdi başka işler değil deri Trabzonspor olanlar kulübe sahip çıkmalı. Şampiyon Başkana ihtilal yaparak gelen başkanın ve yönetimin kulübe faydası olmaz. Olmayacaktır. Zira yanlış yoldadırlar. Zaman geçirmeden Hem kulübü hem kendilerini, hem kadroyu düzeltmelidirler. Yoksa iş işten geçmiş olur. Sadece bu yılı değil geleceği de kaybetmiş olurlar.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap