SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor Ligin En Hazır Takımını Yendi
24.08.2021

Trabzonspor, lige 2’de 2 yaparak girdi. Hem Trabzonspor hem Sivasspor, Avrupa maçları için sezonu erken açtılar. Oynadıkları Konferans Ligi maçları, her iki takıma da çok yararlı oldu. İki haftadır oynanan maçlara baktığımızda bana göre mücadele gücü en yüksek maç, Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanan maçtı.

Trabzonspor’da hem kadro istikrarı hem de puan istikrarı devam ederken, bir kötü istikrar da gözden kaçmıyor. Trabzonspor her maçta goller atarken, kalesinde de gol görüyor. Geçen yıl Abdullah Avcı geldiğinde savunmayı düzelttiğini söylemişti, nitekim de öyleydi.  Ancak bu yıl, tablo çok farklı. Bir türlü savunma zafiyetine çözüm bulunamıyor. Sadece Sivasspor’un attığı gole değil, kaçırdığı gollere de bakarak bu kanıya varıyoruz. Savunmamız yine aynı hatalara devam ediyor. Abdullah Avcı, geçen yıl gibi buna bir çözüm bulması gerekiyor.

Uğurcan, dünkü performansıyla son haftalarda kendisine yapılan eleştirilere önemli bir cevap vermiş oldu. Çok net iki net pozisyonun yanı sıra bir penaltıyı da iki defa kurtardı. İsmail Köybaşı gibi deneyimli oyuncunun panik yaparak topu Sivaslı oyuncuya atması hem kendi hem de Uğurcan adına şanssızlıktı. Maçın bu kadar tempolu olması, her iki takımın da Konferans Ligi nedeniyle sezonu erken açarak fazla maç oynamasından kaynaklandı. Zor da olsa böyle bir maçtan galip ayrılmak ilerleyen haftalar için çok önemliydi. Ancak transfer bitmeden Trabzonspor’un bütün kadroyu bir daha gözden geçirmesi gerekiyor. Bana göre Berat geçen yıl ki formunda değil. İsmail Köybaşı’nın neler yapabileceği merak konusu. İki stoperin uyumsuzluğu da hala devam ediyor.

Belirttiğim gibi çok önemli iki maç, önemli 6 puan alındı. Sadece 6 puanı değil, 6 puanın gerisinde yatan hataları da görmek lazım. Olumlu yanlarından çok olumsuz tarafları da tespit etmek de çok önemli.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap