SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon’un Ahı Gitmiş Vahı Kalmış
20.08.2023

Çok değil bir önceki sezon şampiyon olan Trabzonspor, geçen yılın şampiyonu Galatasaray karşısında maalesef çok aciz durumlara düşmüştür ve adeta yoklara oynamıştır. Girilen tek pozisyonla müsabaka bitirilmiştir. Oysa son iki şampiyon arasında bu kadar fark olmamalıydı. Trabzonspor, şampiyon olduktan sonra güç kaybetmiş. Galatasaray ise çok daha güçlenmiştir. Şampiyon olunan sezonun ardından 13 transfer ile yeni sezonda da kattığı oyuncularla güç kazanmayan Trabzonspor, hem gücünü, hem ekonomisi kaybetmiştir. Dolasıyla itibarını da kaybetmiştir. Maça gelince 7’nci dakikada Umut Bozok ile ilk ve tek pozisyona girmişiz. Maalesef ülkemizde gol kralı olmuş bir oyuncu sol ayağı ile golü yapacakken ters ayağıyla topa dokunamamıştır. Buda ülke futbolunun ne halde olduğunun göstergesidir.

Trabzonspor alan savunması yaparak ve rakibi bekleyerek oynamaya çalıştı. Bu doğru bir anlayış olsa da sahada doğru işler yapmayınca hiçbir karşılığı olmadı. Markaj yapan, rakibe yakın oynayan, rakibi oynatmamaya çalışan tek bir oyuncumuz dahi yoktu. Galatasaray gibi bir takımın oynamasına müsaade ettiğiniz zaman bu sonuç, bu oyun ve olabilecek farktan kurtulamazsınız. Oysa Galatasaray tam tersini yapmış. Topu alan her oyuncumuzun karşısına bir ve birden fazla oyuncu çıkmıştır. Nitekim bunların birinde de Denswil’in sırtı dönük Bakasetas’a attığı pas kaçınılmaz sonumuzu hazırlamıştır. Bu savunma oyuncuları ile ve bu tip orta saha oyuncuları ile gol yemeden maç bitirmemiz mümkün değildir. Abdülkadir,Bakasetas ve Kourbelis yoklara oynadılar. Ne top kazandılar, ne top oynadılar. Diğer oyuncuların da bunları uyması sonucu bu tablo kaçınılmazdı. Yönetim, yol yakınken hatalarından dönmeli.

Oyuncu almalı değil oyuncu göndermeli. Transferle oyuncu alma ile güçlenecek olsak şampiyon olduktan sonraki sezon halimiz ortada. Zorla güzellik olmaz. Gitmeyi düşünen oyuncular gönderilmeli. İyi bir planlama ile yola devam etmeli. Şampiyon başkandan vazgeçen bir yönetim. Şampiyon başkandan vazgeçen bir yönetim anlayışının vazgeçilmez hiçbir oyuncu olduğunu bilmelidir. İki yıl önceki şampiyonu ne hallere düşürdünüz. Eserinizle övünebilirsiniz. Korkarım ki paniğe kapılıp kulübü batırma pahasına başka transferlere yönelmezsiniz. Siz kulübün sahibi değil, yöneticisisiniz. Kulübün geleceğini de düşünmek zorundasınız.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap