SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon Rize yazıklar olsun size!
26.01.2024

Geçen haftaki skandal sonuçtan sonra Trabzonspor’un tepki verebileceğini, en azından Rizespor’u yenebileceğini düşünüyorduk. Ancak bu düşüncemiz inanılmaz bir hayal kırıklığına dönüştü. Zira 5-1’lik Galatasaray maçından sonra Rizespor maçını hocanın, futbolcuların, yönetimin ve gönül verenlerin ayağa kalkma maçı olarak düşünüyorduk. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Zaten kaosta olan kulüp daha büyük kaosa gömüldü.

Rize-Trabzon maçlarının geçmişine bakıldığında Rizespor’un Trabzonspor’u içerde ve dışarda yendiği bir dönem daha olmamıştır. Maça gelince… İlk 15-20 dakikada Rizespor’a nazaran daha iyi bir Trabzonspor vardı. Ancak 20’nci dakikadan sonra Rizespor oyuna ağırlığını koydu ve son dakikaya kadar da oyunun kontrolünü elinde tuttu ve haklı bir galibiyet aldı.

Haddini bilerek oynayan Rizespor ve hocası İlhan Palut haddini bilmeden oynayan Trabzonspor ve  Abdullah Avcı’ya Galatasaray maçından sonra Rize’de de hüsranı yaşattı.

Maalesef şampiyon Abdullah hocanın geçiş futbolu çöküş futboluna dönüştü. Pas futbolu da kaos futboluna dönüştü.

Bırakın hareketli topları, duran topları bile rakibe veren bir Berat ve berbat bir Trabzonspor vardı.

Mendy dışında elle tutulur tek oyuncu yoktu. Uğurcan’ın formsuzluğu da aynen devam etmektedir. Erken çıkması gereken topa ya da çıkmaması gereken topa çıkarak büyük hata yaptı. Uğurcan’a yakışmadı. Daha önce de yazdığım gibi Trabzonspor, bu sezonu çok önceden kaybetti. Gelecek sezonları da çok önceden kaybetmemesi için bu oyuncuların çoğundan vazgeçmeli. Zira onlar bu oyunculardan vazgeçmezse camia hem hocadan hem de başkandan vazgeçecektir.

Az önce belirttiğim gibi haddini bilerek oynayan Rizespor, haddini bilen teknik adam İlhan Palut ders vermeye devam ediyor. Her sene düşmemeye oynayan veya düşen Rizespor rahat bir sezon geçiriyor. Maçın genelini incelediğimizde önce savunma anlayışı ile gol yememeyi engellemeye çalışan Rizespor, gol bulursak maçı kazanırız, bulamazsak berabere biter stratejisini iyi uyguladı. Hem Galatasaray maçında hem de Rizespor maçında iki rakip teknik direktörü de Avcı’ya şunu söylediler: Yanlış ava giden avcı avlanır. Maalesef Avcı da hem Galatasaray maçında hem de bu maçta avlanmıştır. Trabzonspor’un Galatasaray karşısında oynaması gereken futbolu ve anlayışı Rizespor Trabzonspor’a karşı oynadı. Hem Galatasaray hem de Rizespor puan hanelerine üçer puanı koydular. Avcı’yı da uyardılar. Strateji önemlidir, imkan ve ihtiyaç önemlidir, futbolda en önemli olan, hatta hayatta da önemli olan haddini bilmektir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap