SON DAKİKA
SON DAKİKA


Soğuk Duş
28.11.2023

Son iki maçını kazanan Trabzonspor milli aradan sonra oynadığı Sivas maçında hayal kırıklığı yaşadı ve yaşattı. Niçin Soğuk duş ? Niçin hayal kırıklığı sorularının cevabına gelirsek. Sivasspor bu ligin alt sıralarında olabilecek bir takım. Büyük bir ihtimalle de ligi düşme hattının 1-2 sıra üzerinden bitirebilir. Bugüne kadar kendi sahasında oynadığı 6 maçta 4 beraberlik 2 mağlubiyet almış bir ve bu süreçte dört gol atmış Sİvasspor’un Trabzonspor’a rakip olması söz konusu değildi. Ancak ne gariptir ki ilkinde 2-0 ikincisin de ise 3-2 öne geçtiler. Hatta 3-3’den sonrada çok net pozisyonlar kaçırdılar. Hal böyle olunca da deplasmanda alınan 1 puan sıcak duş değil soğuk duş etkisi yarattı. 30 dakikada çok etkili oynayan Sivasspor 2-0 öne geçti ve çok net pozisyonlar buldu. Bu süre içerisinde Sivasspor, orta sahayı çok rahat geçerek engelsiz bir biçimde Trabzonspor savunması ile karşı karşıya kaldı. Bunun nedeni de Bakasetas, Abdülkadir ve Mendy’den kurulan orta saha idi. Bu orta sahada Berat mutlaka yer almalıydı. Rakip takımın konumu ve hava şartları bunu gerektiriyordu. Oysa bu 3 oyuncu ne bir ikili mücadeleye girdiler ne de rakip takip ettiler. Rakibe temassız oynadılar.  Böyle olunca da şok bir skor ortaya çıktı.

Sivasspor’un 35’nci dakikadan sonra temposu düşünce Trabzonspor sahne aldı. İlk devre 2-2 bittiğinde ikinci yarıda bir şeylerin değişebileceği düşündük ancak değişen bir şey yoktu. Yine oynamaya çalışan,pozisyon bulmaya çalışan ve gol girişimlerinde bulunan Sivasspor’du. Bu ligde yetersiz kadrosuna rağmen dönem dönem Trabzonspor’dan üstün oynadı. Ve bu üstünlüğü son dakikalara kadar taşıdı. 85-90 dakikalar arasında da iki tane net pozisyon buldular. Buda gösteriyor ki 2 hafta önce Fenerbahçe’yi yensek de bu kadronun Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yarışacak bir kadro olmadığı kesin.  Bir parantezde Uğurcan’a açarsak Taha’nın gollerde çok büyük hatası olmasa da Uğurcan’ın bu takım için ne kadar önemli olduğu ortada. Giren oyuncularında pek bir varlık gösteremediği de bir gerçek.

NOT: Sayın Başkan müsaade ederse Abdullah Avcı’nın Fenerbahçe ve Konyaspor maç konuşmalarını yayınlamıştı. İnşallah Sivasspor maçının da hem maç öncesini hem de devre arası konuşmalarının yayınlanmasını bekliyoruz. Maçtan sonra Egemen Korkmaz’ın da futbolcularla sevinci ve tebriği gözden kaçmadı. Buda Trabzonspor’a beklentilere harcanan ekonomiye geçmişine ve büyüklüğüne yakışmaya bir hareket oldu.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap