SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sahipsiz seyircisiz savunmasız Trabzon
13.04.2024

Tüm İslam Aleminin geçmiş Ramazan Bayramını kutluyorum. Gelecek sezonların daha iyi olması ümidiyle. Geçmişten günümüze kadar Trabzonspor’un hem sahada hem masada çok büyük haksızlıklara uğradığına şahit olmuşuzdur. Olaylar karşısında her zaman Trabzonspor mağdur edilmiştir. Bunun en büyük örneği de 2010-2011 sezonudur. Bu kadar haklı davamızda Fenerbahçe’nin sudan sebeplerle gösterdiği haksız davası kadar tepki gösterememiş ve ses getirememişizdir. Bu bizim camiamızın güçsüzlüğünden kaynaklanmamış, bizzat yöneticilerin azizliğinden dolayı ortaya çıkmıştır. Fenerbahçe yaygarası karşısında hem biz hem de İstanbul federasyonu maalesef teslim olmuştur.

Maça gelince, seyirci motivasyonundan yoksun verilen uzun aradan sonra Trabzonspor ilk yarı iyi futbol oynadı. Müsabakanın 34’üncü dakikasına kadar kaleye gelemeyen hatta santraya kadar zor çıkan bir Sivasspor vardı. Trabzonspor rakip alanda baskı koyarak Sivas’ın pas yapmasını, atak geliştirmesini engelledi. Bunun karşılığında da ilk yarıda hem topa sahip olmada hem pozisyon bulmada, şut girişimlerinde bütün istatistiklerde açık ara önde olmuştur. Ancak sezon başından beri her daim gündeme getirdiğim merkez savunma oyuncularının hem çok fazla değiştirilmesinde hem de temassız oynanmasından dolayı bir istikrar yakalayamadık. Merkez savunma oyuncularının en yetersiz forvetlere karşı bile üstünlük kuramadıkları acı bir gerçektir. Sadece arkadan oyun başlatmakla, topu iyi kullanmakla, ara sıra da kaleciyle pas yapmakla savunma oyuncusu olunmaz. Bu kadar yumuşak oynar isek her maçta gol yeriz. Sivas’ın attığı golde girdiği bir iki pozisyonda savunmanın görüntüsü ve müdahalesi, bizim gibi seyretmesi çok acıdır. Zira Trabzonspor bu oyuncularla geleceği planlamaktadır. Kaybedilmiş bir sezondan sonra bu takımın çok kaybedilmiş oyuncusu da ortaya çıkacak. Kaleye zorla gelen hatta gelmeye niyeti olmayan Sivasspor’a pozisyon veriyorsak, gol yiyorsak ve gollere çanak tutuyorsak gelecek sezon nereyi düzeltebileceğimizi bilemiyorum.

Kısacası merkez stoperler, merkez savunmacılar sezon başından beri bir istikrar yakalayamadılar. Bu onların da suçu değil. Abdullah Avcı’nın stoper takıntısıdır. Baniya’yı kendi istemesine rağmen daha sonra toplumun önüne atılması sonucu kaybedilmiştir. Orta sahadan savunmaya oyuncu çekince de diğer oyuncuların motivasyonu düşmüştür. Trabzonspor gelecek adına bütün kadroyu değiştiremeyeceğine göre bu savunma işini nasıl çözeceğini bende merak ediyorum. Bundan dolayı da sahipsiz seyircisiz savunmasız bir Trabzon ortaya çıkmıştır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap