SON DAKİKA
SON DAKİKA


Roma’yı Değil Kendimizi Yaktık
20.08.2021

Trabzonspor-Roma maçını, birinci ve ikinci yarı olarak iki devre olarak değerlendirmek gerekiyor. İlk yarıyı da iki bölümde ele almak lazım. İlk 20 dakikada Roma’nın topu özellikle bize bırakması sonucu yüzde 70’e yüzde 30 topa sahip olma oranı vardı. İlk yarının 25’inci dakikasından sonra bu oran dengelendi. İki takım da bu bölümlerde birbirlerinin üzerine gitmeyerek, rakiplerini tanımaya çalıştılar. Yine bu bölümde hem Nwakaeme’nin hem de Hamsik’in şutları vardı. Bunları kaleci kurtardı.

Rakibin özellikle sağ bek oyuncusu Karsdorp, sağ tarafı çok iyi kullandı ve bu bölgeden bizi çok rahatsız etti. Buna rağmen hiçbir tedbir alınmadı. Ve ilk yarı iki takım için de oynanmamış bir müsabaka gibi kabul edilmeli.

İkinci yarıda her şey değişti. Özellikle Trabzonspor golü yedikten sonra toparlandı ve daha istekli göründü. Türk futbolunun klasik yanlışı da bu zaten, gol yenir sonra oynanmaya başlanır. Halbuki etkili oyun, gol yenmeden önce sergilenmeli. Trabzonspor, golü yedikten sonra değişiklik yaptı ve akabinde beraberlik golünü yeni golcüsü Cournelius’la buldu. Hemen sonrasında Nwakaeme ikinci golü kaçırdı. Ve Trabzonspor’un üst üste ataklar geliştiriyordu. İkinci hatta üçüncü golü de bulabilirdi. Ancak yine savunma ve kaleci hatasıyla ikinci gol geldi. Başlıktaki gibi Roma’yı değil, kendimizi yaktık.

Trabzonspor hem ligde hem kupada hem de Avrupa’da başarılı olacaksa savunmayı düzeltmesi lazım. İlk özel maçtan itibaren yazdım, yapılan yanlışlardan dolayı bu takımın her maçta gol atabileceği gibi yiyebileceğini de dile getirdim. Molde maçı gibi özellikle birinci golde çok rahat geldiler, çok rahat pozisyon buldular ve golü attılar. Gelen oyuncuya vuruş yapan oyuncuya ne temas ne de yakınlık vardı. Hal böyle olunca rakip de Roma olunca, gol yememiz kaçınılmaz oldu.

1-1’lik skorun kötü bir sonuç olmayacağını düşünerek daha tedbirli oynamamız lazımdı, gel gör ki kornerden oyunun durduğu, tedbir alma durumumuz olduğu bir anda bile bu golü yemişsek hem savunmacılar hem de Abdullah Avcı daha fazla düşünmeli ve tedbir almalı.

Genel olarak Trabzonspor, şu görüntüsüyle ligde belli takımlara gücü yeter, daha güçlü olması için de daha güçlü takviyeler şart.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap