SON DAKİKA
SON DAKİKA


Önemli olan puan
15.01.2024

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın ikinci döneminde alınan sonuçlar tatmin edici olsa da kendi de dahil hiç kimse oyundan memnun değildir. Hoca önemli olanın sonuç olduğunu söyleyerek bu türden eleştirileri geçiştiriyordu. Ancak güzel bir atasözü vardır: Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, bugün de böyle oldu. Trabzonspor, ne üç puan alabildi ne de iyi bir futbol oynayabildi. Ancak önemli olan puandı, onu da aldı! Trabzonspor, ikinci dakikada öne geçince istediğinin olduğunu düşündük. Yani Trabzonspor, daha rahat oynayacak, daha özgüvenli oynayacak ve geniş alanlar bulacaktı. Ama hocanın da bizim de düşüncemiz işe yaramadı. Tam tersi bir durum ortaya çıktı. İkinci dakikadan kırk beşinci dakikaya kadar sahada inanılmaz bir Antalyaspor vardı. Atak ya- pan, pozisyon bulan, direkten topu dönen, çizgiden topu çıkan Antalyaspor, ilk yarıyı 1-0 mağlup bitirdi. Taraftarı oyundan memnun olacak ki, taraftar takımı soyunma odasına giderken tribüne çağırıp alkışladı. Bunun karşılığı da şuydu: Sonuç olarak geride olabilirsiniz ancak oyun olarak çok öndesiniz.

Nitekim ikinci yarıda bu gerçekleşti. Antalyaspor, oyunun karşılığı olan üç puanı alamasa da bir puana sevinmiş oldu. Her ne kadar Trabzonspor, yarısı eksik olsa da bu kadro ile ve ikinci dakikada yakaladığı skor avantajı ile bu maçı kazanmalıydı. Ancak sahada bunu kazanacak ne oyuncu kalitesi ne de görüntüsü vardı. Trabzonspor ikinci yarıda ilk yarıya oranla daha derli toplu oynasa da net pozisyon bulamadı hatta pozisyon girişiminde bile bulunamadı. Antalyaspor’un ilk yarıda direkten dönen bir topuna karşı ikinci yarıda da bir topu direkten döndü. Ayrıca iki pozisyonda top kale çizgisinden çıkarıldı. Bütün bunlara baktığımızda Trabzonspor’un yanlış transferlerin bu noktaya gelmesinde önemli katkısı olmuştur. Eksik oyuncularımıza rağmen öne çıkan oyuncularımız yoktu. Girenlerin de bir katkısı olmadı. Ancak tek golümüzü atan Fouantas’ın hem hücumda hem de Eren hücuma çıktığında savunmada iyi oynadığını düşünüyorum. Ne gariptir ki o da oyundan çıktı. Uğurcan hariç bu takımda şampiyonluğa oynayacak hiçbir futbolcu oynayamaz. Bunun açılımı da şudur: Trabzonspor, paraları boşa harcamıştır. İkinci yarıda aynı hataya düşmemeli. Bu yıl geçmiştir. Bu yıl kupa hariç bitmiştir. Trabzonspor, transfer yapmamalı. Ekonomisini düzeltmeli ve mevcut kadrodan daha fazla verim almaya çalışmalıdır. Hoca da hem sonuçları hem de takımın oyununu düzeltmelidir. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap