SON DAKİKA
SON DAKİKA


Lig gitti Avrupa bitti
24.02.2023

Efsane teknik direktörümüz Ahmet Suat Özyazıcı’ya Allah’tan rahmet ailesine ve futbol camiasına başsağlığı diliyorum. Trabzonspor, 3 hafta evvel Galatasaray’a yenilince benim için ligi biter diye düşünmüştüm. Bugünde Avrupa’ya veda etti. Bu iki kategoride saf dışı kalmamız hem geçen yılın şampiyonu hem de transferin şampiyonu Trabzonspor’a yakışmadı. Ayrıca uzun süredir devam eden dış sahada ki başarısız sonuçlar aynen devam etti. Trabzonspor, bu savunma ile ligde de Avrupa’da da şuan elimizde tek hedef olan Kupa’da da başarılı olma şansı çok zor.  Bir şampiyonlukla her şeyin bittiği düşüncesi ile her türlü motivasyondan uzak. Sadece maçları ve ligi tamamlama anlayışında olan teknik kadro ve futbolcular bu noktaya gelmemiz benim adıma sürpriz olmadı. Yanılmıyorsam 23 maçtır 23 ayrı tertipte oynayan Trabzonspor bugünde aynı anlayışı devam ettirdi. Sezon başından bu yana kesintisiz oynayan Eren böyle bir kritik maçta neden yoktu ? Stoper Bartra’nın sağ kenarda oynaması ne alakaydı ? Uzun süredir 11’de yer bulamayan Doğucan neden 11 oynar? Zaten bu kadar yanlış olmasaydı. Trabzonspor’un kalitesinin çok altında olan Basel’e bu şekilde yenilmezdik.

Giren ve çıkan oyuncular takıma hiçbir katkı sağlamadı. Kısacası vasatı aşamayan oyun ve oyuncular bile bu takımı çok rahat yenebilirdi. Nitekim bu kötü oyunla bile isteksiz, temposuz oyunla bile Trabzonspor 3-4 farklı kazanabilirdi. Kaçan penaltı, sayılmayan gol, hatta iki tane sayılman gol, kaçan pozisyonlar iki takım arasında ki kalite farkını ortaya koymaktadır. Ne acıdır ki bir yıl öncenin şampiyonu Trabzonspor, transferin şampiyonu Trabzonspor hala daha transfere devam eden Trabzonspor çok kısa bir sürede hem lige hem de Avrupa’ya veda etmiştir.  Ligdeki durum ve Avrupa’da ki bu hüzün sadece bu sezonun kaybedilmesi değil çok şeylerin kaybedildiği bir sezon olarak anılacaktır. Bu kadar transfer bu kadar harcama bu kadar ekonomik sıkıntı ve ileriye dönük kadro sıkıntıların Trabzonspor’da büyük travmalar yaşatacağı ortadır. Ankaragücü kupa maçı ya yeni bir ümidin başlangıcı ya da bir dönemin sonu olabilir. Ancak bu son Abdullah Avcı’nın değil başka kurumların sonu olabilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap