SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kolay Turu Zor Geçtik
13.08.2021

Trabzonspor, ismine yabancı olmayan, zemine yabancı olan bir sahada Molde ile karşılaştı. Rakibin sahasının adı Avni Aker’in, Aker’iydi. Zemin ise suniydi. Oyuncuların çoğunun uzun süredir suni çimde oynamadığını düşünürsek Trabzonspor kolay geçebileceği turda iki maçta da çok zorlandı.

Trabzon’daki maçta son dakikada kaçırılan penaltı, Norveç’teki maçta da son dakikada yenen gol, turun kırılma noktalarındandı.

Oyunun genelinde ilk yarıyı iki bölüm olarak değerlendirirsek, ilk 25 dakikada Molde, sonraki 20 dakikada Trabzonspor iyi oynadı. Ancak ilk 25 dakikadaki bölümde Molde 2-0 öne geçebilirdi. Daha önceki yazılarımızda da, Trabzonspor’un savunmasının sıkıntı verdiğini ve böyle devam ederse her maçta gol yiyebileceğimizi yazmıştık. Bugün de yine aynısı oldu. Rakibin çok net girdiği 3-4 pozisyonu var. Ve bunun ötesinde, 90+7’de bitmiş bir müsabakada, kalenin önünde bizden oyuncu bulunmaması, aynı ilk maçtaki gibi rakip elini kolunu sallayarak maçı uzatmaya götürdü. Bu uzatma belki turu bizden almadı ama ikinci resmi maç olduğu için takım üzerinde olumsuz bir yorgunluk yaratacaktır, diye düşünüyorum.

Trabzonspor’da bugün maçın yıldızı bana göre Bakasetas’tı. Bu maçta da, Trabzon’daki maçtaki gibi iyi oynadı. Trabzonspor’un bu tür transferlere yatırım yapması gerekir. Geçen sene de söylemiştik çok doğru transferdi. Hem yetenek hem de yaş olarak Trabzonspor’a önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.

Ayrıca Yunus Mallı’ya yapılan yatırımın ne kadar fuzuli olduğu geçen seneden beri ortada. Hiçbir katkısı olmadı, olacağını da düşünmüyorum.

Trabzonspor kesinlikle savunmaya takviye yapmalı. Daha önce de yazdığımız gibi bu savunmayla hem Avrupa’da hem Türkiye’de işimizin zor olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor’da bana göre bir başka handikap da Ekuban’ın takımdan ayrılması oldu. Bu takım Ekuban’ı çok arayacak. Şu anda takım olarak hazır değiliz ama Trabzonspor 3-4 maç sonra savunmaya da takviye yaparsa, bu ligde söz sahibi olur.

Bu arada profesyonel kulüpler, Kulüpler Birliği, TFF, MHK ve ülkedeki tüm hakemler, dün akşam ki hakemi izlesinler. Hakemlik nasıl olur görsünler. Hepsi bundan ders çıkarsınlar. Yüzde yüz hatasız bir müsabaka yönetti. Ülkemizde böyle hakemlere ihtiyaç var.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap