SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kalite farkı
18.03.2024

Futbol kamuoyunun sonucunu merakla beklediği müsabakada hem saha sonucu hem saha olayları damgasını vurdu. Şunu hemen belirtelim ki maç sonunda ki olayları hiçbir şekilde tasvip etmek doğru değil. Fenerbahçeli futbolcuların taraftarlara, Taraftarların da futbolculara yaptığı hiçbir şekilde masum gösterilemez. Ayrıca maçın içerisinde gelişen futbol dışı olaylar Trabzonspor’a, Trabzon’a yakışmamıştır. Hakem Halil Umut Meler müsabakayı bitirmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Bunu taktir etmek gerekir. Yönetimi tartışılır, kararları tartışılır ancak Trabzonspor’un hükmen mağlubiyetini engellediği için hakemlik adına ülke adına Trabzon adına önemli bir iş yapmıştır. Maça gelince ilk yarının 30 dakikalık bölümünde Fenerbahçe adeta tek kale oynadı ve Trabzonspor’a karşı çok üstündü. Topa hakim olan, skora hakim olan, pozisyon bulan ve 38’inci dakikaya kadar Trabzonspor’a pozisyon vermeyen bir Fenerbahçe vardı. Hatta 2-0’ın daha da artacağını düşünenler azımsanmayacak kadardı. Ancak ikinci yarıda roller değişti. Seyircinin su petlerini atması harici verdiği çoşku uyuyan Trabzonspor’u uyandırdı. Ve oyunun tek hakimi Trabzonspor’du.  Nitekim 2-2’yi yakaladı. Hatta 3-2 öne geçebilirdi. Ancak Fenerbahçe’nin faul sonrası bulduğu gole engel olamadı. Golden önceki pozisyonda Osterwolde’in Umut Bozok’a yaptığı hareket net fauldü.. 

Kısacası ilk yarı Fenerbahçe, ikinci yarı ise seyirci ve Trabzonspor daha üstündü. Ayrıca Abdullah Avcı’nın savunmanın merkezinde oynayan stoperlerle bu kadar oynaması da yanlıştı. Benkovic, Baniya, Fernandez, Denswil, Hüseyin, orta saha kırması Mendy ile bu kadar değişik oynarsan, bu kadar da net bariz hatalar yapmak mümkün. Kendi yaptığı hatayı kendi düzelti. Bunu baştan yapmamak varken her hafta değişik stoperlerle oynamak Trabzonspor savunmasını organize olmaktan uzaklaştırıyor. Trabzonspor daha öncede yazdığımız gibi Trabzonspor’un gücü, kalitesi Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş haricindeki takımlara yetebilir ancak bu takımlarla oynadığımız zaman kalite her zaman öne çıkar. Nitekim ne Berat, ne Enis bu takımın ve ne de bu ligin oyuncuları asla olamazlar. Fenerbahçe’de Batshuayi oyuna girip kısa sürede oyunun kaderini değiştirirken, Trabzonspor’un dönem dönem giren çıkan oyuncularına baktığımızda bu kaliteyi sağlamadıkları ortada. Bugün Trabzonspor’da Onuachu olsaydı bu müsabakanın sonu çok başka olurdu. Bundan dolayı da bu tür maçları yani dört büyük takımla oynadığı maçları her zaman olmasa da büyük bir istatistikle kalitenin belirlediği ortadadır.  Bugünde öyle olmuştur. İkinci yarı hiçbir farklı göstermeyen Fenerbahçe elindeki kaliteli oyuncularla sonuca ulaşmıştır. Maçtan sonraki olayları ise Fenerbahçe’li oyuncuların Akyazı Stadını   Pendik sahası , Kasımpaşa sahası, Ümraniye sahası, Karagümrük sahası, Başakşehir sahası  gibi Trabzon’u da bu şehirlere benzetmesinden dolayı olmuştur. Böyle bir ortamda sevinçlerini içerde yaşamalıydılar. Buda Fenerbahçe’ye ders olur umarım.   

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap