SON DAKİKA
SON DAKİKA


İstanbul'a yettik Süper Lig'e yetmeyiz
6.08.2022

Geçen yılın şampiyonu Trabzonspor ile ligin yeni takımı İstanbulspor sezonun ilk maçıında karşı karşıya geldi. Geçen yılki kadrosundan 8 oyuncu ve 3 yeni oyuncu ile Trabzonspor müabakaya başladı.

3 yeni oyuncudan Larsen ve Eren görevlerini yaparken potansiyeli olan Trezeguet beklentilerini karşılayamadı. Maça gelince ilk yarı boyunca Trabzonspor hücum, İstanbulspor ise savunmaya yapmaya çalıştı. Oysa Süper Lig maçları böyle olmamalıyıdı. İstanbulspor ilk yarı boyunca oyunda hiç yoktu. Atak dahi yapamadı. Trabzonspor paslaşmaları bir dirençte koyamadı. Hal böyleken ilk yarının tek hakimi olan Trabzonspor, tek golle yetindi. İstanbulspor'un kötü oyunun yanı sıra Trabzonspor'un da iyi oynadığı söylemek münkün değil. Trabzonspor hem takım olarak hem de bireysel performans olarak hiç bir oyuncu vasatı aşamadı. Oyun, bir takımın hücum bir takımın da savunma yapmaya çalıştığı görüntüsü verdi.

İkinci yarı itibariyle İstabulspor biraz mağlubiyetin verdiği sıkıntıyla öne doğru çıkmaya çalıştı. İkinci yarının hemen başında İbrahim ile yine bir süre sonrada ibrahim ile iki kafa şutuyla etkili oldu. Ancak Trabzonspor karşısında ki rakiplerin öyle olmayacağını düşünerek Trabzonspor'un tebdri alması gerekiğini inanıyorum. Özellikle Dorukhan'ın yüksek top zafiyeti savunmayı zor durumda bırakıyor. Ama Abdullah Avcı Dorukhan'dan stoper yaratmayı bırakmıyor. Kısaca Abdullah Avcı,  Dorukhan'dan stoper yaratmayı bırakmalı. Savunmada başlayarak bir orta saha, bir forvet bir ve stoper ile takımı güçlendirmeli. 3 yeni oyuncudan Larsen ve Eren görevlerini yapmış olsalarda vasatı aşamadılar. Bunun yanı sıra Trezeguet'in Nwakaeme'yi çok aratacağı gerçeği ortada bereketki ilk maçımız İstanbulspor ile oldu. Bu ligde istanbulspor'dan daha zayıf bir takım ile oynama şansımız yoktur. Skor olarak puan olarak iyi değerlendirdiğimiz bir maçtı. Trabzonspor, geçen yılki şampiyonluğa aldanıp takviye yapmaz ise hem şampiyonlar Ligi'nde hem kupada hem de ligde büyük sıkıntılar yaşar. Bu mübasakadan elde edilen iki gol ve 3 puandır. Umut ise ileriki haftalara  kalmıştır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap