SON DAKİKA
SON DAKİKA


Güle Güle Hamsi’k
4.06.2023

UZUN yıllar Napoli’de efsane olduktan sonra Trabzonspor’da şampiyon olarak gerçek efsane oldu. 12 yıllık Napoli kariyerinde şampiyon olamasa da 12 yılın bütün maçlarında sakatlıklar ve cezalar hariç oynamak hele hele İtalya liginde oynamak her baba yiğide nasip olmaz. Bütün bunlardan sonra Trabzonspor’a transfer olarak Trabzon’a şehrine benzer özellikler gösteren  Napoli’de şampiyonluk yaşamayan Trabzon’da şampiyonluk yaşadı ve yaşattı. Hem kişilik olarak hem de futbolcu olarak bunu hak etti. Gönül isterdi ki daha fazla şampiyonluk yaşasın. Kişiliği, karakteri ve futbolculuyla örnek bir kişilikti. Örnek olarak da gitti. Güle Güle Hamsi’k Trabzon seni unutmayacak.

Maça gelince geldiği günlerde Trabzonspor’da olan opsiyonunu kötü kullanan ve hatta tartışılmaya başlanan Nenad Bjelica son 3 haftada kazandığı maçlarla kredisini yeni sezona taşımayı bildi. Sezonun son haftalarında herkesin bitsin de gidelim dediği ligde 13 golle önemli bir başarı yakalayan Trabzonspor, dolasıyla hocanın da önünü açmış ve elini kuvvetlendirmiştir.  Bu üç maçla bu kadroyla iyi sonuçlar üretmiştir. Bu önemlidir. Bundan daha önemlisi de gelecek için burada oyuncu üretmektir. Hocanın da geliş sebebi de işte tam budur. Ligin en kırılgan takımı olan Alanyaspor, son 5 maçta 15 gol yiyen Alanyaspor 1-0 öne geçmesine rağmen ardından 10 kişi kalmasıyla Trabzonspor’un ekmeğine yağ sürmüştür.

BU galibiyetin önemli yanı bütün oyuncuların sezonun ilk maçı gibi istekli ve arzulu oynaması farklı galip duruma geçtikten sonra bile rakibe baskı yapıp oynamasına fırsat vermeyerek skoru artırmaya çalışması önemliydi. Bu sezonda Akyazı’ya veda eden Trabzonspor’da gelecek yıl yeni hedeflere ulaşması dileğiyle son deplasman maçıyla sezonu tamamlayacak. Bugün iki veda yaşandı. Hem Akyazı’ya hemde Hamsik’e  aynı dakikalarda Atiba’da hem Beşiktaş’a hem futbola veda etti. Oda penaltı golü attı ve penaltı golüyle veda etti Hamsik’e penaltı golüyle veda etti. İkisinin de yolu açık olsun.  Trabzonspor’un yolu daha fazla açık  olsun. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap