SON DAKİKA
SON DAKİKA


Feneri oyunla Konya’yı şansla
11.11.2023

Geçen haftanın flaş ekibi Trabzonspor, 10’da 10 yapan Fenerbahçe’yi çok iyi mücadele ettiği maçta mağlup etmişti. Maçı da sonuna kadar hak etmişti. Ancak bu haftaki Konyaspor maçı için aynı şeyleri söylemeyiz. Trabzonspor Konya maçını net şekilde şansı ile kazanmıştır.  İlk yarı boyunca sadece 40’ncı dakikada net bir pozisyon bulan Trabzonspor buna karşın çok net pozisyonlar bulan ve 9 kez gol girişimde bulunan Konyaspor var. İlk 45 dakikada sahada Konyaspor vardı. Trabzonspor’a önde baskı kuran dolasıyla oyun kurmasını engelleyen pas bağlantılarını kesen Konyaspor sadece bununla yetinmeyiğ Trabzonspor’a nazaran çok daha fazla hücum etti. İkinci 45 dakika ile 60’ncı dakika arasında üstün oynayan Trabzonspor, daha sonra tekrar oyunun kontrolünü Konyaspor’a kaptırdı. Trabzonspor’u iyi analiz edip Trabzonspor’a karşı motive olan takımlar Trabzonspor’un canını yakabilir. Bugün bu gerçekleşmediyse Trabzonspor’un şansındandı. Hele hele ikinci gol futbolda bugüne kadar ne görülmüş ne de görülecek bir pozisyondu. Trabzonspor büyük maçlar hariç plansız  programsız oynamaya devam ediyor.

Ne oynadığını, ne oynamak istediğini anlamakta münkün değil Ziraa önde Onuachu gibi santrafor varken kenan orta yerine ve Onuachu’yu merkezde tutma yerine ayağa pas yaparak oynamaya çalışıyor. Rakipte pas bağlantılarını kesince Trabzonspor alternatifsiz kalıyor. Ayrıca geçen haftanın flaş skoru yanında 4 başarılı oyuncudan ikisi olan Berat ve Visca yoklara oynarken Uğurcan ve Onuachu yollarına emin adımlarla devam ediyorlar. Özellikle bu iki oyuncu iyi oynadığı sürece yani biri tutmaya biride atmaya devam ettiği sürece Trabzonspor maçlar kazanmaya devam edebilir. Ayrıca diğer oyuncularında toparlanarak bu oyunculara destek olması gerekiyor yoksa bugünkü gibi şansa maç kazanmak uzun süre devam etmez. Kısacası çekirge 1 sıçrar 2 sıçrar 3’te kaybeder. Bugünkü görüntüsü ile Trabzonspor şansının yardımı ile kazanmaya devam ediyor. Bu şansın nereye kadar gideceğini bende merak ediyorum. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap