SON DAKİKA
SON DAKİKA


Büyük sonucun küçük maçı
22.01.2024

Trabzonspor, tarihinin en acı mağlubiyetlerinden birini aldı. Sahasında 5 gol yediğini hatırlamıyorum. Ayrıca bu kadar kötü oynadığını da hatırlamıyorum. Hiç kimse skora bakarak Galatasaray’ın çok iyi oynadığını düşünmesin. Çok özel bir skor elde etmiş oldular ancak başlıkta da dediğim gibi büyük sonucun küçük maçı olmuştur. Bir tarafta iki yıl öncenin şampiyonu Trabzonspor, daha sonraki dönemin transfer şampiyonu Trabzonspor, bir tarafta da galip geldiği zaman Fenerbahçe’yi yaka- layacak Galatasaray ve son iki yılında transfer harcama rekortmeni Galatasaray. Her iki takımda da önemli ve milli oyuncular var. Ancak bütün bu faktörler iyi futbol bekleyen bütün futbol kamuoyunu hayal kırıklığına uğratmıştır.

Trabzonspor, eksik kadro ile mücadele etmiş olabilir. İki hafta evvel Sivas-Galatasaray maçında bu Galatasaray takımı pozisyon bile bulamamıştı. Yine bugün Fenerbahçe- Samsunspor maçında eksik Samsunspor 90+4’te galibiyeti kaçırmıştır. Burada şuraya gelmek istiyorum. Bir haftadır yazılan çizilenler eksik oyuncu kavramını bayağı abartmış ki bu sonuç ortaya çıktı. Ancak baktığımızda Trabzonspor’un 7-8 oyuncusunun dönem dönem direkt oynadığı görülmektedir.

Hal böyleyken eksikleri öne çıkarmak doğru bir mazeret değildir. Trabzonspor eksik motive olmuştur, eksik koşmuştur, eksik mücadele etmiştir, rakibi eksik analiz etmiştir, oyun anlayışı eksiktir. Kısacası sonuç almayı öne çıkaran bütün faktörler eksik oyunculara bağlanmıştır. Trabzonspor, ne oynadığı, ne oynamaya çalıştığı belli olmayan bir görüntüdeydi. Alan savunması yaparak yani bekleyerek oynaması gerekirken üç blok arasında inanılmaz mesafeler bırakarak hep kendi yardımlaşamadığı gibi rakibin ataklarına da karşı koyamadı. Yani ne hücumda ne savunmada vardık. Hatta sahada yoktuk. Bu oyuncular eksik olsa, yetersiz olsa da bunlar Trabzonspor’un A kadrosunda bulunan oyuncular. Böyle bir görüntü vermeye ne Abdullah Avcı’nın ne de futbolcuların hakkı vardır.

Kaptanın iyisi büyük denizlerde kendini gösterir. Bugün şampiyon hocaya ve büyük Trabzonspor’a bu sonuç yakışmamıştır. Eksik oyuncu mazereti ile bu rezalet geçiştirilemez. Bu oyuncuların transferinde dolayısıyla formsuzluğunda yetersizliğinde hem yönetimin hem de hocanın katkısı vardır. Dolayısıyla bu skorun faturası da önce hocaya, sonra yönetimedir. Ertuğrul Doğan Trabzonspor’un mazisini bildiğini söylüyor, sormak istiyorum:

Trabzonspor tarihinde kaç tane 5-1’lik mağlubiyet var? Şunu da belirtmek istiyorum, başkanımız kendi döneminde “Altyapıda torpilli oyuncu yok ve olmayacak” demişti. Ben de diyorum ki altyapıda olmayabilir, maalesef A takımda torpilli oyuncu çok. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap