SON DAKİKA
SON DAKİKA


Beşiktaş tamam Trabzon devam
7.11.2021

Her iki takım adına çok kritik bir maçtı. Beşiktaş’ın çok şey, Trabzonspor’un da unvanını kaybedebileceği gerçeğinden hareket edersek; Beşiktaş’ın bulunduğu konum gereği kazanmaktan başka düşüncesi yoktu. Trabzonspor’un ise hem unvanını hem aradaki puanı korumak hem de büyük takımı yenmek istiyordu. Maç böyle başladı.

Maçın başlangıç bölümü tatsız tuzsuz geçti. Yani Beşiktaş atak yapmaya çalışırken Trabzonspor savunmada kaldı. Her iki takımın bulunduğu durum bunu gerekli kılmıştı. Ancak ne olduğunu anlamadığımız bir dakikada yani 37.dakikada müsabakanın şekli değişti. 38 ile 48 dakikalar arasında 5 tane net pozisyon sayabiliriz. Bunlardan 3’ünü Beşiktaş, 2’sini Trabzon yakaladı. Trabzonspor, 48’de golü bularak devreyi 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda aynı anlayışın devam edeceğini düşündük. Nitekim de böyle oldu. Beşiktaş mağlup durumda olmasından dolayı yine daha fazla atak düşüncesindeydi. Trabzonspor da yine kontrollü, akıllı ve bilinçli oynadı. Ancak kişisel bir hatadan skora denge geldi.

Müsabaka 1-1 dediğimiz anda iki takıma da gitti geldi. 90+7’de gelen golden bir dakika önce Beşiktaş öne geçebilirdi. O anda da hakemin verdiği süre bitmişti. Yani Trabzonspor’un golünü aşırı uzatmaya bağlamak yanlış. Çünkü zaten Beşiktaş aynı dakika içerisinde pozisyon kaçırmıştı. Dolayısıyla Trabzonspor’un galibiyeti anasının ak sütü gibi helaldir. Ancak çok enteresan, her iki gol de iki yarının uzatmalarında geldi.

Bu müsabakaya skora bakıp, sadece 3 puan için sevinmeliyiz. Çok düşüneceğimiz noktalar var. Cornelius’un attığı gole bakmayın. Bana göre müsabakada çok olumsuz oynamıştır. En kritik dakikalarda alternatif olarak oyuna giren oyuncular da, şampiyonluk yolunda alternatif olacak oyuncular değildi. Oynanan oyun, şahsen beni tatmin etmemiştir. Bunun da bir an önce düzeltilmesi gerekir. Ancak Beşiktaş gibi bir takımdan 3 puan almak, onu devre dışı bırakmak, diğer takımlarla puan farkını korumak, halen deplasmanda yenilmezlik serisini sürdürmek kolay bir iş değildi. Üstelik Egdar’ın yokluğu, Bakasetas’ın sakatlanıp çıkması gibi durumları göz önünde alırsak Trabzonspor’un çok büyük bir başardığını söylemeliyiz. Başlıkta da belirttiğimiz gibi Beşiktaş tamam, Trabzonspor devam ediyor. Beşiktaş’ın yorgun ve eksik olması, biraz da uzatma dakikalarda gollerin gelmesi bana göre şanstı. Bu şansı şampiyonluğa çevirmek de hocanın ve futbolcuların elinde.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap