SON DAKİKA
SON DAKİKA


15 yılda kazan 15 dakikada harca
13.09.2021

Başlıkta kastettiğim Abdulkadir Ömür’ün düşüldüğü durumdur. Abdullah Avcı yaptığı hataları kendisi ödemesi yerine oyunculara ödetti. Hazır olmadığı halde Abdulkadir’i, yeterli olmadığı halde de İsmail Köybaşı’nı oynattı. Avcı, sezon başından beri hazır olmayan Abdulkadir’in yerine Yusuf’la başlamalıydı. Uzun süredir sorun haline gelen sol beke de çözüm bulmalıydı. Abdullah Avcı bunları yapmak yerine oyuncuları ateşe attı. Abdulkadir Ömür bu tramvayı zor atlatır. Maça gelince hiç kimse şunu söylemesin; ‘Hoca değişikliklerle maçı 2-2’ye getirdi.’ Bu kesinlikle yanlış düşüncedir.

Doğru bir ifade değildir. Galatasaray’ın temposu düşünce Trabzonspor da biraz derli oynayınca maç 2-2’ye geldi. Eğer hoca doğruyu gördüyse, ‘Uzun zamandır bu oyuncular onunla çalışmadılar mı?’ sorusu akıllara geliyor. İlk 20 dakikadan sonra değil de maçtan önce bu doğruyu görmeliydi. İlk 15-20 dakika denk geçti. İki takım da kontrollü oynadı. Ancak 21’inci dakikada Abdulkadir’in hücuma çıkarken kaybettiği top pahalıya mal oldu. Edgar’ın geri pası Emre’ye gidince Galatasaray öne geçti. Daha sonra Galatasaray 1-2 net pozisyon kaçırdı ancak 2-0’ı bulunca da rahatladı.

İlk yarının sonlarına doğru konuk ekibin öndeki çabuk ve dinamik oyuncuları bize zor anlar yaşattı ancak golü Trabzonspor buldu. Ve devre 2-1 sona erdi. İkinci yarıda Trabzonspor daha derli toplu oynadı. Galatasaray’ın temposu düştü, yorgunluk başladı. Trabzonspor daha diri kaldı. Nitekim golü de buldu. Geri kalan bölümlerde fizik olarak Trabzonspor daha iyiydi. 75’inci dakikada Yusuf’un savunmaya gelip gole mani olması, inanılmaz bir olaydı. Zira sağ ön oyuncusunun kaleden top çıkarması liglerimizde rastlanan bir olay değildir. İç sahada Galatasaray’dan 1 puan almak başarı değildir. Ancak 2-0’dan 2-2’ye getirmek başarıdır. Trabzonspor’un derbi maçlarda sıkıntı çekeceği kesin. Bundan daha kesin olan durum ise yanlış yerlere yanlış transferler yapılırken gerekli yerlere transfer yapılmamasıdır. Dışarıdan gelen oyuncuları alırsınız, satarsınız, gönderirsiniz. İşinizin gereği budur. Ancak altyapıdan özenle getirilen oyuncular bedel ödemez, bedeli teknik adamlar öder.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap