SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yasal ama mantıklı değil
1.02.2021

CB makamında oturan biri şöyle bir kararname yayınlasa; “Yasalarımıza göre insan öldürmek suçtur. Fakat bu günden itibaren şahsım olarak, eğer mecbur kalırsam insan öldürebilirim ve bu suç oluşturmaz!”

CB Kararnamesi olduğu ve CB’nın Kararname düzenleme yetkisi bulunduğu için, bu kararname görünüşte yasaldır! Ama mantıklı ve ahlaki değildir… Bademlerin çoğunun gittiği ve orada yetiştirilip tekrar Türkiye’ye geri gönderildiği İngiltere/Exeter Üniversitesinde, dersleri zayıf olan bir öğrenci profesöre; “Benim geleceğimle oynuyorsunuz. Bu dersten geçersem mezun olacağım” der. Profesör; “Size sorular soruyoruz, bilirseniz geçiriyoruz” der.

Öğrenci; “Ben size bir soru sorayım, Bilirseniz beni geçirmeyin, bilemezseniz geçirin!” Profesör tamam der.

Soru; “Yasal olup mantıksız olan, mantıklı olup yasal olmayan ve hem mantıksız hem yasal olmayan bir şey söyleyin.” Profesör yanıt veremez ve çocuğu geçirir. Profesör okulun en zeki öğrencisini çağırır ve soruya yanıt vermesini ister;

-Siz 65 yaşındasınız eşiniz 20 yaşında, bu yasal ama mantıklı değil.

Eşinizin 23 yaşında bir sevgilisi var, bu mantıklı ama yasal değil ve siz eşinizin sevgilisini az önce en iyi notla mezun ettiniz. Bu ne mantıklı ne de yasal…

AKP Cumhuriyet’in tüm eserlerini iki-üç yıllık gelirleri karşılığı sattı mı? Sattı.

Kalanları “Varlık Fonu” denen torbaya attı mı? Attı.

Erdoğan, bir CB Kararnamesiyle Varlık Fonunun başına CB Erdoğan’ı getirdi.

CB Erdoğan da damadını yardımcısı yaptı.

Üstelik, Varlık Fonunun denetimini TBMM’den kaçırılmak için meclise gönderilen tüm evraklara “GİZLİ” damgası vuruldu.

Varlık Fonuna atılan bir değerimizin, BOTAŞ’ın AKP yönetiminde ne hale getirildiğine bakalım;

BOTAŞ, sürekli kar eden bir kuruluşumuzdu. Dışardan aldığı doğal gazı, üzerine kar koyup satan bir şirket neden zarar etsin ki?

BOTAŞ 2018-2019 arası doğalgaza %64 zam yapmasına rağmen, zarar etmeye başladı. 2019 itibariyle BOTAŞ’ın borcu 45 milyar TL’yi buldu. 2020 yılında ise zarar miktarı daha da arttı ve kurum ölüm döşeğine düşmüş bir hale geldi!

Avrupa ülkelerinin çoğu, bin metreküp doğalgaza 120 dolar öder. Türk Milleti olarak biz, bin metreküpünü 260-280 dolardan satın alırız ama doğalgazın BOTAŞ’a kaç paradan alındığını bilemeyiz, söylemezler!

BOTAŞ- Ziraat Bankası-Türk Telekom- TPAO- ÇAYKUR- TÜRKSAT-THY gibi Varlık Fonuna devredilen kurumlarımızın ne planlanmasında ne faaliyet geçirilmesinde, AKP’nin hiçbir katkısı yoktur. AKP sadece satmak, yıkmak, yok etmek üzerine programlanmış doymayan bir yapıdır.

AKP’nin Varlık Fonunda yaptığı tüm işler CB Kararnamesine göre yasaldır ama hiç biri mantıklı ve ahlaklı değildir.

AKP’nin unuttuğu gerçek şudur;

Bir kararname ile sağlanan koruma kalkanı, bir diğer kararname ile derhal kaldırılır. İşte o an hesap verme dönemidir. Tek Adam tek başına mı yargılanacak? Hiç öyle olur mu?

Aile-Damat-Akraba-Paydaşlar Reyizlerini hiç yalnız bırakırlar mı?

Ateş sizi çağırıyor eyy AKP, hem de hepinizi…

Sağlık ve başarı dileklerimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap