SON DAKİKA
SON DAKİKA


Menderes-Zorlu-Polatkan
19.09.2021

Bir tek oy uğruna veya günü kurtarmak adına AKP yöneticileri kadar kişileri kullanmaktan, tarihi çarpıtmaktan, tek ayaküstünde kırk yalan söylemekten utanmayan bir ekip olamaz. Son zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçek kişiliğinin Türk milleti tarafından anlaşılması üzerine derhal imaj yenileme çalışmalarına başladılar ve tarihten rahmetli Menderes’i ve rahmetli Özal’ı çıkarıp, Erdoğan’ı bu iki kişinin seviyesine çıkarmaya çalıştılar. Adnan Menderes’in ve iki bakanının asılması Türk siyasi tarihinin yüzkarası olaylarından biridir.

Tıpkı idam edilen diğer siyasiler ve gençler gibi. O dönemde yargılanmış ve müebbet hapse mahkûm olmuş bir Demokrat Parti milletvekili babanın oğlu olarak Menderes’in asılması kadar, Menderes’in Erdoğan’a benzetilmesi gayretleri beni derinden üzmektedir. İnsanın kendi ayıbını örtmek için, tarihe mal olmuş kişilerin arkasına sığınması, o kişinin karakteri hakkında yeterince bilgi vermektedir. Fakat gençlere doğruları anlatmak da bizlerin görevidir. -Adnan Menderes; Büyük Atatürk, İnönü ve Kurtuluş Savaşımızın Galip Hocası Celal Bayar ile birlikte savaşmış, birlikte çalışmış “İstiklal Madalyalı” bir insandır. -Adnan Menderes son derece iyi eğitimli, yabancı dili olan, bizzat Atatürk tarafından siyasete davet edilmiş çağdaş bir beyefendidir. -Adnan Menderes siyaseti geçim kapısı yapmayan, siyaset yoluyla zenginleşmeyi asla düşünmeyen, aksine babadan kalan 38 bin dekar arazisinin, 35 bin dekarını köylüye dağıtan, rahmetli çocuklarına “Ben başbakan iken, sizler ticaret yapamazsınız” diyen ve bunu uygulatan namuslu bir insandır. Rahmetli eşi Berin Menderes tam bir hanımefendi idi. Tüm hayatını eşine ve çocuklarına adadı. Ne siyasete karıştı ne de papatyalar gibi saçmalıklara tenezzül etti.

İkisinin ölümü hala çok şüpheli olan üç evladının acısı ile yaşadı ve en zor günlerinde bile hamd ve şükretmeyi bırakmayan inançlı, çağdaş mükemmel bir insandı. Kendisini tanımak bana ve eşime her zaman onur vermiştir. Allah rahmet eylesin. -Adnan Menderes, yatırımcıyı,  sanayiciyi destekleyen ve eser bırakan bir devlet adamıdır. -Adnan Menderes’in ve Demokrat Parti’nin hataları, yanlışları olmamış mıdır? Elbette ki olmuştur. Bunları o zamanın şartları içinde, dünyanın o zamanki durumunu da göz önüne alarak değerlendirmek gerekir. Yakışan budur. Fakat hiçbir olay, bir başbakanın asılmasını haklı çıkarmaz. Türk demokrasi tarihinin en korkunç olaylarından biridir. Sağlık ve başarı dileklerimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap