SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kim fetö'cü kim darbe'ci?
28.09.2021

Bir günde 152.000 (Yüz elli iki bin) kişi işinden ihraç edildi. (Yargı kararı olmadan) İşinden atılanlar Kod 36 ve Kod 37 diye fişlenerek, ömür boyu açlığa mahkum edildiler. KHK’lıların kendileriyle birlikte eş-çocuk ve yakınları fişlendi ve cezalandırıldı. Şu an 17.000 (On yedi bin) KADIN, 864’ü BEBEK olmak üzere 3.000 (Üç bin) çocuk cezaevinde! KHK’lıların Türkiye’de çalışmalarına izin verilmiyor. Pasaportlarına el konmuş, yurtdışına çıkmaları yasak. El konulan pasaport sayısı; 234.419 (İki yüz otuz dört bin dört yüz on dokuz) 10.549 (On bin beş yüz kırk dokuz) akademisyen, akademik sistemin dışına itildi.

701 Sayılı KHK ile OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kuruldu. Bu komisyon tamamen hukuksuzdur. Geçmişte kurulan “Tahkikat Komisyonu” ne ise, bu da aynısıdır. OHAL kapsamında KHK ile toplam 131.922 (Yüz otuz bir bin dokuz yüz yirmi iki) tedbir işlemi gerçekleştirilmiştir. Bunlar; 125.678 (Yüz yirmi beş bin altı yüz yetmiş sekiz) kamu görevinden çıkarma. 3.213 (Üç bin iki yüz on üç) rütbe sökme 270 (İki yüz yetmiş) yurtdışı öğrencilikle ilişiği kesme. 2.761 (İki bin yedi yüz altmış bir) kurum ve kuruluş kapatma.

Kişilerin bir KHK ile, kamu görevinden temelli olarak çıkarılması ve olağanüstü hal sona erdikten sonra kararnamenin etkisini hala sürdürmesi açıkça hukuka aykırıdır. Hukuk devletinde, hiç kimse mahkeme kararı olmadan haklarından yoksun kılınamaz. OHAL döneminde alınan kararlar geçici olmak zorundadır. KHK’lıların istedikleri; Hukuk önünde, adil olarak yargılanmak. Yargılama sonucu, beraat edenlere tüm haklarının iade edilmesi ve işlerine dönmek. İade-i İtibar ve usulsüz işlem yapanların tamamının yargılanması… Son ABD seyahati gösterdi ki, ülkemizde bir dediği iki edilmeyen tek kişi Först Leydi Emine Erdoğan’dır!

O zaman biz de ona seslenelim; Emine Hanım, siz anasınız! Küçük oğlunuz, ehliyetsiz olarak trafik kazası yapıp Sevim Tanürek’in ölümüne sebep olduğunda, bir gün bile hapiste yatmadan İngiltere’ye gönderildiğinde ne kadar üzülmüştünüz, ağlamıştınız  hatırlar mısınız? Sayın First Leydi; Burak oğlunuzu bir ana doğurdu da, halen hapishanede olan 864’ü henüz bebek toplam 3.000 (ÜÇ BİN) çocuğu analar doğurmadı mı? Onlar için üzülmüyor musunuz? Çocukların feryatları Saray duvarlarından geçip, kulağına gelmiyor mu?

Size iki örnek daha vereyim Sayın Först Leydi; Fethullah Gülen’in “Bu referandumda ölüleriniz bile oy kullansın” dediği yüksek yargıyı tamamen FETÖ’ya teslim eden referandum sonrası; Bu emri veren Başbakan, emri alan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve altında görev yapan Adalet Bakanlığı müsteşarları FETÖ’cü değil de, hapishane atılan çocuklar ve anaları mı FETÖ’cü?

Fatih Üniversitesinde ders verdikleri için işten atılan akademisyenler, çocuğunu bu okula verdiği için işinden olan veliler FETÖ’cü de, Saray İletişim Başkanı Fahrettin Altun FETÖ’cü değil mi? Kendisi, özgeçmişinde saklıyor ama, Fatih Üniversitesinde yıllarca hocalık yapmış! (Asistant Professor of Sociology-Fatih Üniversitesi Office B-427)

Sayın Först Leydi; biz başkaları gibi sizin pahalı yüzükler, binlerce avroluk çantalar taşımanıza takık değiliz. Kazanmışsınız ki harcıyorsunuz, takıyorsunuz der geçeriz. Ama siz bunları gururla takarken, hapishanede zorlukla beslenen bebekler, sizin vicdanınızı acıtmıyor mu? Hadi lütfen eşiniz Beyefendiye talimat verin, hapisteki bebeleri, çocukları, kadınları, askeri öğrencileri salsın.

Gerisini bize bırakın. DOĞRU Parti İktidarında hesap sormak dahil tüm hukuksuzlukların hesabını sorar, hallederiz Först Leydimiz. Sağlık ve başarı dileklerimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap