SON DAKİKA
SON DAKİKA


Eşit mesafedesiniz öyle mi?
11.08.2021

Ülkesinin, vatanının, demokrasinin, laikliğin, hukuk devletinin, adaletin, özgürlüğünün değerini bilmeyen, sonradan cebinde üç beş kuruş para görmüş bazı sepetlerin çok kullandıkları cümledir bu başlık: “Biz, bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz!” Bak sen! Nasıl olacak o iş? Hele de bakalım! Benim, Atatürk ve onun çağdaş devrimleri deyince içim titreyecek. O, elinde balta her gün bu ilke ve devrimlere saldıracak! Eşit mesafe ha?

Vatan deyince, ormanı yanan Yörük kadını, söndürmek için ateşe yürüyecek, O, devlet gücünü Cengiz’in emrine verip jandarmasını, köylü kadının üstüne salacak? Eşit mesafe ha! Ben her çağrıldığımda askere koşarak gideceğim, canımı vereceğim; o, emrindeki kuvvetler babasınınmış gibi, ormanım yanarken seyredecek! Eşit mesafe ha! Ben her ay, on sekiz çeşit vergimi zar zor vereceğim; o, avantasını alamadığı aşıyı ülkeye getirmeyip, ölümlere sebep olacak! Eşit mesafe ha!

Ben, Ankara’ya giderken dört defa kontrol edileceğim; o, elin Suriyelisini, Afgan’ını serbestçe benim vatanıma sokacak! Eşit mesafe ha! Ben, hem insan çalıştıracağım hem vergi vereceğim; o, Suriyelilerden vergi almayarak, benim hakkımı çalacak! Eşit mesafe ha! Benim çocuğum üniversiteye girmek için yıllarca çalışacak; o, hem cemaatçisine soruları çaldırtacak, hem de sığınmacıyı sınavsız alacak! Eşit mesafe ha! Ben dişimden tırnağımdan arttırıp, ülkeyi boydan boya eserlerle donatacağım; o, hem eserleri üç otuz paraya satacak hem de borcu dörde katlayacak! Eşit mesafe ha! Ben, orduma yıllarca gözüm gibi bakacağım; o, ordumu FETÖ ile bir olup kuşa çevirecek! Eşit mesafe ha!

Ben üreteceğim, istihdam yaratacağım, ihraç edeceğim; o, beni öldürüp, yabancı çiftçiyi zengin edecek! Eşit mesafe ha! Benim son yangında evim, hayvanlarım cayır cayır yanacak; o, THK’yi batırıp, vakıfları, tarikatları zengin edecek! Eşit mesafe ha! Ben evimi beslemek için, gerekirse iki işte çalışacağım; o, saraylarda benim paramla keyif çatacak! Eşit mesafe ha! Ben terörü önlemek için dağ bayır savaşacağım; o, ne kadar devlet düşmanı varsa, megri megri çekecek! Eşit mesafe ha! Hele gel bakalım ebleh adam, anlat bakalım senin eşit mesafe dediğin ne ki?

Hiç, vatan sevgisi ile vatana ihanet eşit olur mu? Hiç, helal kazanç ile hırsızlık dolandırıcılık bir olur mu? Hiç, bir başbakanın 4 bakanı hırsız olur da, başbakanı namuslu olur mu? Hiç, ülkeyi hür dünyanın güçlü bir ortağı yapanla, ülkeyi uyuşturucu merkezi yapan bir olur mu? Hiç, mafyanın elemanı olmuş içişleri bakanı olur mu?

Aziz Türk milleti; atalarımızdan emanet aldığımız bu vatanı, bizden sonraki nesillere aldığımızdan daha güçlü, daha zengin olarak bırakmalıyız. Biz vatanımıza böyle bakarız. Herkes yerini, mesafesini iyi düşünüp tarafını iyi seçmelidir. Ya biz kazanacağız ya O! Bu yazıyı da lütfen saklayıp sık sık okuyun. Size bunları yazacak bir genel başkanı başka yerde bulamazsınız.

Gelelim eblehlere! Siz sakın bizimle eşit mesafede olmayın! Siz nasıl, paralarınızı yurtdışına kaçırmayı bildiyseniz, paranızın yanına gidin. Biz ülkeyi yine Atatürk’ün Türkiye’si haline getirelim, siz o zaman gelir ve yine milleti soymaya devam edersiniz. (Klavyede o işaret olmadığı için koyamadım. Siz denk getirin gari!) Ne mutlu Türküm diyene ve sözünden dönmeyene! Sağlık ve başarı dileklerimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap