SON DAKİKA
SON DAKİKA


Davutoğlu/Babacan
3.09.2021

Siyaset mertlik ve doğruluk sanatıdır. Doğru ve mert olan bir siyasetçi kendisini seçen milletine asla yalan söylemez. Fakat amacı kendisinin veya bir grubun çıkarı için siyaset yapmaksa, yalan da söyler, yolsuzluk da yapar! Siyasetçi, kendi partisinden birinin veya birilerinin yolsuzluk yaptığını görür ve yapanın yargıya götürülmemesi için Genel Merkez baskısına boyun eğerse, o da suç ortağı olur! Çünkü çalınan para ve kaynakların sahibi Türk milletidir.

AKP-FETÖ kavgasından sonra 17/25 Aralık 2013’te tarihin en büyük yolsuzluk olayı patlamıştı! Reza Zarrab, bakan çocukları, banka genel müdürü, iş adamları savcılıkça gözaltına alındılar ve mahkeme tutuklanmalarına karar verdi. 61’inci Hükümet Başbakanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu idi. Erdoğan, savcıları-yargıçları değiştirdi! Tutuklananlar tahliye edildi. Mahkemece el konulan paralar için tutuklananlar, “Bu paralar bizim değil, polis koymuş” dediler ama tahliye edildiklerinde faiziyle birlikte utanmadan geri aldılar.

Daha sonra 62’nci Hükümet kuruldu ve başbakanlığa Davutoğlu, başbakan yardımcılığına Babacan getirildi. Yolsuzluk iddialarında adı geçen ve halen ABD’de yargılanmakta olan Halkbank, Ali Babacan’a bağlı idi!

AKP, her yolsuzluk olayında yaptığı gibi, bu işi mümkün olduğu kadar uzattı. TBMM’de 4 bakanın Yüce Divan’a sevk edilmesi için oylama yapıldı. Sözcü gazetesindeki habere göre, oylamadan bir gece önce Erdoğan’a giden 4 bakan şunları söyledi;

-Biz Yüce Divan’a gidersek, peşimizden Bilal Erdoğan da gelir. Bizler sizin haberiniz olmadan hiçbir iş yapmadık.

-Yüce Divan’a esas gitmesi gereken Binali Yıldırım’dır. Onun adı neden yok?

20 Ocak 2015’te TBMM’de yapılan oylamada, Erdoğan’a yapılan tehdidin tuttuğu görüldü. Bakanlar Yüce Divan’a sevk edilmedi! Oylama sırasında Davutoğlu yurtdışına gitti, Yalçın Akdoğan Davutoğlu’na vekaleten 4 bakanı aklayan oyu kullandı! Babacan da parti kararına uyarak oy kullandı. 17/25 Aralık 2013’ün üzerinde 8 yıl geçtiği için bu hatırlatmaları yaptık.

Şimdi söz Davutoğlu ve Babacan’da! Eğer bu ikilinin geçmişlerinde sakladıkları bir çöpleri yoksa, suça bulaşmadılarsa, dedikleri gibi dürüst ve mert kişilerse, Türk milletine bir parça saygıları kaldıysa, doğruları açıklamak zorundadırlar. Kim hırsız, kim yolsuzluk yapmış, kim rüşvete bulaşmış bizler bilmek istiyoruz.

Son olarak, bu iki eski AKP’liye birer soru soralım ve yanıt bekleyelim: Davutoğlu; Başbakanlıktan ayrılırken “Örtülü Ödenekten” yüklü bir tutar aldınız mı? Babacan; Halkbank sizin sorumluluğunuzda olan bir banka idi. Halk Bankası, bakan arkadaşlarınız tarafından soyulurken sizin haberiniz olmadı mı?

Sorular ne kadar açık, kolay ve basit değil mi? Hadi açıklayın! Sağlık ve başarı dileklerimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap