SON DAKİKA
SON DAKİKA


Daha Adil Bir Dünya Mümkün
9.09.2021

Merkez Bankası’nın dibinin delindiği ve 128 milyar doların buhar olduğu, yargıya güven oranının, Diyanet’in desteğine rağmen %20’lerde süründüğü, hukukun üstünlüğü endeksinde, 126 ülke arasında 109’uncu sırada olduğu, yolsuzluğun, rüşvetin günlük olay haline geldiği, soruşturulmadığı korunduğu, ülkesinde, Yunanistan nüfusu kadar (10 milyon) sığınmacının barındığı, ABD’nin Green Kartını yanlış anlayıp, adeta “Türkiye’ye Girin Kartı” dağıtıldığı, Dış borcun 130 milyar dolardan alınıp, 450 milyar dolara çıkartıldığı, ülkesinin önceden yapılmış tüm eserlerinin, kira parası karşılığına satıldığı, 3 aylık askeri öğrenciler ile 85 yaşındaki emekli paşaların zindana atıldığı, basının özgür olmadığı, iktidarın haram para ile medya gruplarını satın aldığı, cezaevlerindeki gazeteci sayısında, dünya birincisi olduğu, asgari ücretin 2,825 TL, açlık sınırının 2,864,82 TL olduğu, yoksulluk sınırının 9,332 TL, 30 milyon insanın açlık sınırının altında yaşadığı…

Türkiye’nin 20 yıldır “TEK BAŞINA” iktidarda olan Cumhurbaşkanı bir kitap yazdı; Adı; “Daha Adil Bir Dünya Mümkün”… Bir Türkiye’ye, bir dünyaya bakıyorum, bir Avrupa Birliği ülkelerine, bir İslam ülkelerine, bir de barışık olduğumuz SIFIR sayıdaki komşularımıza!

Sayın Cumhurbaşkanı, birileri sizi yine aldatmış! Sizin zaman darlığı nedeniyle kitap okumadığınızı, elemanlarınızın çıkarttığı özetlere baktığınızı kendiniz söylediniz. Üniversite diplomanız ve eğitiminiz hakkında herkesin ciddi şüpheleri var! Kitap yazma fikrini size kim önerdiyse, kimler kitabınız yazılırken yardım ettiyse inanınız ki, sizi komik duruma düşürmek için tuzak kurmuşlar.

Adama ne derler bilir misiniz?

Arkadaş mademki keramet sahibisiniz, ülkeniz neden bu durumda? Borcunuzu borçla kapatmak için neden dünyadaki en yüksek faizi siz ödüyorsunuz? Büyümede, enflasyonda, dövizde, bugüne kadar hangi hedefiniz tuttu ki, dünyaya nizam vermeye kalkıyorsunuz? Bu yaptığınız nasıl ifade edilir bilir misiniz?” Kendisi himmete muhtaç bir dede, nerde kaldı başkasına yardım ede!”

Sayın Erdoğan, şu sorulara yanıt verirseniz, kitabınızdan bir adet satın alma sözü veriyorum. Ama okuma sözü veremiyorum! Bir defa Başbakanınız Davutoğlu’nun yazdığı “Stratejik Derinlik” kitabını para verip aldım ve okumaya çalıştım. İnanın psikolojim bozuldu. Fakat nasılsa tüm resmi daireler, Diyanet Teşkilatı, Osmanlı Ocakları, Sadat, mafya ve AKP teşkilatları, kitaptan zorla satın alacaklar. TOBB Başkanı, Melih Gökçek, Sinan Aygün ve abileri Zafer Çağlayan kaç milyon kitap satın alacaklar, merak ediyorum. Satış derdiniz yok yani! Yılmaz Özdil’in kitap satışının kırkta birine belki ulaşabilirsiniz!

Sorularım basit ve çok açıktır. Bilal bile anlar; Suriyelilere harcadığınız 40 milyar doların belgelerini açıklar mısınız? 40 milyar doları milli bütçenin hangi faslından ödediniz? Başka ülkelerden para aldınız mı? Aldıysanız, devletin hangi hesabına yatırdınız? Özgür Suriye Ordusuna şimdiye kadar ne kadar para ödediniz?

Suriye ve Libya’daki El-Nusra ve İhvan militanlarına her ay ne kadar maaş ödüyorsunuz? Bu paralarla ilgili tüm makbuzları ve harcama evraklarını açıklar mısınız? Sizin kitap yazmak ve satışını arttırmaktan vaktiniz olmayabilir fakat yerinize Hulusi Akar ve Hakan Fidan’ın Türk milletine bilgi vermesine izin verir misiniz? Hadi bizim “Yazar” Başkanımız, yanıtları tez bekliyoruz. Bize de yazıver! Sağlık ve başarı dileklerimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap