SON DAKİKA
SON DAKİKA


Youtube kanalı açmayı düşünüyorum
13.07.2020

Medya, her açıdan son derece etkin bir güç oldu. Çeşitli eğilimlerin, düşüncelerin etkin bir şekilde dile getirilmesi için en önemli ortam. Çok çeşitli medya haber ve paylaşım ortamları var ve gün geçtikçe insanlar tarafından daha etkin kullanılıyorlar. O kadar çok paylaşım yapılıyor ki, konusunda uzman olsun olmasın her konudan o kadar çok bilgi ve paylaşım geliyor ki, kanımca bazen de anlaşılırlığın kaybolmasına neden oluyor. Öz fikirler bazen yoğunluklar içerisinde kaybolabiliyor.

 

Trabzon’da gündemler gerçekten çok yoğun yaşanıyor ama başarı göstergeleri bakımından bakıldığında, Trabzon kanımca hızlı bir kalkınma süreci içerisinde değil. Güney çevre yolları, demiryolları, istihdam sağlayan fabrikalar bakımından ciddi derecede yapılacak işler var. Yeni bir bakışa, anlayışa ve objektifliğe ihtiyaç var. Trabzon şehri, nitelikli kalkınma senaryoları bakımından maalesef önemli bir yol alamadı. Bir Konya, Kayseri, Bursa, Samsun olamadı.

 

Futbolda şampiyonluklar noktasında çok emek verildi. Trabzon’un marka değerlerinden birisi olan futbol sektörü ve Trabzonspor konusunda en önemli görünürlük kriteri olan şampiyonluğa bir türlü ulaşılamadı. Bu yıl şampiyon olma umudumuz ise oldukça zora girdi. Kalan bütün maçların kazanılması gerekiyor ve Başakşehir’in de puan kaybetmesi gerekiyor. Görünen şampiyonluğun ciddi derecede zora girdiğidir. Şampiyonluk olmazsa ekonomik sıkıntılar derinleşebilir.

 

Kurulma sıralaması içerisinde ilk beşte olan Karadeniz Teknik Üniversitesi “Times Higher Education” sıralamasında listeye giren otuz yedi Üniversite içerisinde bulunmuyor.

 

Trabzon’a katkı yapmak noktasında fikirlerimi zaman zaman dile getiriyorum. Bu süreçten sonra önemli bir açılım olarak “Youtube” kanalı açmayı ve görüşlerimi, konular noktasında kısa videolarla kamuoyuyla paylaşmayı da ayrıca düşünüyorum. Faydalı olacağına inanıyorum. Trabzon’da objektif yaklaşımlarla gündeme ciddi kalkınma önerilerimi ve yapıcı eleştirilerimi bu platformda paylaşarak katkı yapabileceğimi düşünüyorum. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap