SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yayla Turizmi
14.07.2021

Turizmde yayla turizmi bölgemiz açısından büyük önem taşıyor. İşletmecilik yönünün profesyonel olması ve devamlı kalma süresinin artırılması önemli hedefler. Süreklilik ve değerler sistematiği bakımından bölgesine ve yereline göre yersel nitelikli personelin yetiştirilmesi ve çalıştırılması önemli konular.

Yeme içme konuları bakımından alternatifler oluşturulmalı. Gıda kalitesi yüksek ve pişirilme konularına dikkat edilmiş gıda alternatiflerinin artırılması gerekiyor. Yersel yemeklerin da yayla turizmi açısından önemi büyük ve bu anlamda bölgemizde kapasite büyük oranda artırılmalı.

Konaklama sürelerinin artırılması ve zengin turistlerin de ayrıca bölgeye çekilebilmesi açısından hem işletmecilik koşullarının hem de tesis özelliklerinin üstün bir özellikli olarak tutulması gerekli.

Ulaşım için belli lokasyonlarda yaz kış turizminin de yaşanabilmesi için hem karayolu imkanlarının hem de karayolu imkanları ile birlikte kablolu taşıma sistemlerinin inşa edilmesi gerekiyor.

Yayla turizminin bünyesinde konaklama kalitesi olduğu gibi yeme içme bakımından da et köfte dışında zengin menülerin uygulanması önemli bir hedef olacaktır. Bu anlamda kalite artırılmalı.

Estetik yapılar üretmek, doğa dostu yapıların, ahşap ve doğal taş destekli yapıların modern bölgesel mimari içerisinde inşa edilmesi gerekmekte.

Yaylalarda yürüyüş ve bisiklet rotaları, doğa gezintileri yapabilecek alanların oluşturulması ve düzenlenmesi gerekmekte.

Estetik bir imar anlayışının uygulanması, tip projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Turistlere konforlu bir yaşam oluşturmak için tüm parametreler dikkate alınmalı. Yaylalarda yıldızlı oteller ve örneğin otel konseptleri içerisinde havuz imkanları da sunulabilir.

Tesis büyüklükleri, kapasiteleri ve tüm donatılar dikkate alındığında etkili olan tabii ki çok faktör var ancak sanırım ölçeğine göre geçerli olmakla birlikte en önemli konu işletmecilik. Profesyonel işletmecilik.

Tarım öğrenme köyleri ve yaylaları ile, organik gıda ile, yersel nitelikli personel ile, kolaylaştırılmış ulaşım olanakları ile, profesyonel işletmecilik ile, modern yıldızlı tesisler ile, turizmin her bileşeninde bölgemiz büyük atılımlar yapabilecektir. Konunun profesyonel yönetimi halinde yersel kalkınma konularına büyük katkı oluşturacak potansiyellerin harekete geçirilmesi mümkün. Doğu Karadeniz için turizm çok önemli bir konu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap