SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yaşasın demokrasi yaşasın çağdaşlık
25.07.2021

Uzlaşmak çok önemli. Diyaloğu sürdürmek. İnsanlığı öne çıkarmak gerekiyor.

Güvenmek gerekiyor. Algı yönetimlerini görmek gerekiyor.

Bu coğrafyada kalıcı olmanın gereği esnek olabilmek ve zenginliği oluşturabilmek.

Bilgiye saygı duymak gerekiyor. Üretim kanallarının önünü açmak gerekiyor.

Kamu Kurumlarının önünü açmak ve rutinin yanı sıra inisiyatif süreçlerini de çalıştırmak için de özgürlükçü anlayışı güçlü kılmak gerekli. Demokrasiyi güçlendirmek gerekli.

Koalisyonların uzlaşmacı koalisyonların önemi fazla. Sistem ve süreçler bizi daha çok uzlaşmacı olmaya zorlayacak.

Değerlere sahip çıkmak gerekiyor. Önyargılı olmamak gerekli. Demokrasi çok önemli.

Kurtuluş Savaşından sonra Atatürk bu coğrafya da artık tek bir savaşın ekonomik savaşın olacağını ve bu anlamda ekonomik yapının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Sürdürülebilir ekonomiye ağırlık vermek gerekiyor.

Pastayı büyütmek gerekli. Pasta küçük talep büyük olunca pasta yetmiyor. Talepleri karşılamak için zenginlik gerekli. Bu coğrafya da sorunlar zenginlikle çözülür. Daha çok üretmek, hakça bölüşmek gerekiyor.

Sosyal Devlet toplumun bütün kesimlerini kapsamalı. Hizmetini artırmalı.

Gerilimlerden uzak durmak gerekli.

Çok güzel bir gençlik geliyor. Bilgili bir gençlik. İnternet takip eden, dünyayı tanıyan, demokrasiyi talep eden bir gençlik geliyor. Gençliği anlamak gerekli. Gençlerin kapsanmaya ihtiyacı var. Güzel bir Ülkede güzel bir geleceği hak ediyorlar. Ülkemiz çok güzel bir Ülke. Çok zenginlikleri olan bir Ülke.

Tasarruf anlayışı ama her alanda tasarruf anlayışı çok önemli. Tasarrufa önem verildiğinde ve güven ortamı tesis edildiğinde yatırımların önü açılacaktır. Sadece tasarrufla ve güven ortamıyla bile Ülkemiz kısa zamanda ekonomik sorunlarını aşabilir. O zenginlik mevcut.

Çağdaşlık önemli. Bağnaz olmamak gerekli. Çok zengin bir coğrafyadayız. Zenginliklerimiz çok fazla. Kültürel zenginlikler, inançlar. Daha çok saygı gerekli.

Sosyal demokrasi gerekli. Herkes sosyalliği kabul ediyor. Herkes demokratlığı da kabul ediyor.

O halde herkes sosyal demokrat olmalı. Zaten gelişen dünyada güçlenen eğilim da sosyal demokrasi. Endüstriyel demokrasi bir bilim.

Zenginlik, sosyallik, refah, kalkınma demokrasi. Yaşasın Demokrasi.

Yaşasın Çağdaşlık.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap