SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yaşasın amatör futbol!Yaşasın amatörlük!
6.10.2020

1990’lı yıllarda Lise ve Üniversite öğrencisi iken en çok sevdiğim etkinliklerden birisi Yavuz Selim Sahasına giderek amatör maçları seyretmekti. Pazar günleri, rastladığında bazen de Trabzonspor maçlarına giderdim. Trabzonspor yeni sezon açılışı öncesinde idman yapmak üzere Boztepe’deki ormanlık alanda idman yapmaya gelirdi. Oraya gider Trabzonspor idmanlarını seyrederdim. Trabzon’da o yıllarda mahalle maçları yapılırdı. Boztepe’deki top sahasında maçlar oynanırdı. Futbol Trabzon’da her yönüyle en önde gelen konulardan birisiydi. Zaman içerisinde şartlar değişti. Yeni koşullar gelişti. Altyapılar iyileşti, yeni alternatif imkanlar oluştu. 

Covid 19 konusu ile birlikte, futbol da seyircisiz hale dönüştü. Bazen şöyle televizyonda bir maça rastlıyor, birkaç dakika baktıktan sonra hemen kanalı değiştiriyorum. Galiba futbola karşı gerçekten çok soğudum.  Seyircisiz futbol olmuyor. Yorumu da ilgi çekmiyor. Galiba futbol için seyircinin öneminin ne kadar büyük olduğu bu dönemde çok daha iyi anlaşılmış oldu. Kendi kendime sorduğumda, futboldan soğumamın nedeni, ana nedeni ne? Bunun nedeni olarak, yaptığım değerlendirmede Covid 19 konusunun olmadığını anlayabiliyorum. Çünkü halen gidip amatör futbol seyretmek içimden geliyor. Halen o gençlerin maçlarını gidip seyretmek istiyorum. Amatör futbolu daha çok sevdiğimi anladım. Gençlerin güzel mücadelesi, samimi mücadelesi her zaman çok güzel. Profesyonel futbola karşı soğudum. İçimden bir ses yetişen yeni nesillerin, genç nesillerin de futbola karşı, profesyonel futbola karşı izleyici anlamında soğuyacağı noktasında. Bizi bu noktaya getiren koşulların sorgulanması gerektiği kanısındayım. Bu sorgulamalar yapılmadığında, maalesef bir endüstri olarak değerlendirilen futbolun da artık Türkiye’de iflas edeceği. Gerçek bir iflas yaşanacağı. Değerleri tüketmeyelim. O nedenle bazı mesajları vermeye çalışırken, Yaşasın Amatör Futbol ve Amatörlük diyorum. Her alanda yaşasın Amatörlük. Belki de profesyonellik amatörlüğün içerisinde?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap