SON DAKİKA
SON DAKİKA


Üniversiteler
29.06.2020

Türkiye’de Vakıf Üniversiteleri ciddi anlamda gelişmekteler. Vakıf Üniversitelerinin özellikle bölümler anlamında hedef odaklı olarak kuruldukları, kuruldukları bölgedeki sanayi ortamlarının varlığına göre de gelişim seviyelerini de hızlandırdıkları görülüyor.

Üniversite derecelendirme kurumu (The Times Higher Education) tarafından yapılan irdelemelerde, endüstriyel yenilik ve altyapı bakımından değerlendirildiğinde, Türkiye’den sıralamaya giren otuz üç Üniversite içerisinde on altı Vakıf Üniversitesi var.

Ayrıca Yeni Kurulan Devlet Üniversiteleri hızlı yol alıyorlar. Yeni bir altyapıyla, genç jenerasyonla ve yeni bir ekiple yola çıkan bu Üniversiteler gelişimlerini başarılı bir şekilde sürdürüyorlar.

Her ile bir Üniversite, daha önce belirttiğim kinetik potansiyeli yüksek olan Ülkemizde, önemli bir hamle oldu. Bu Üniversiteler her geçen gün etkinliklerini artırıyorlar. Rekabet koşullarının gelişmesi söz konusu.

Ayrıca, Rektörlük seçimlerinin de kaldırılması, farklı değerlendirmeler olabilse de, Türkiye için bağımsız çalışma anlayışının yerleşmesinde etkili oldu. Sistemi rahatlattı diye düşünülebilir.

Önümüzdeki süreçte Özel Üniversitelerin de Türkiye gündeminde daha çok konuşulacağını düşünüyorum.

Genel bir sonuç olarak, 2020 yılı itibariyle, değerlendirmelere Türkiye’den otuzdan fazla Üniversitenin girmesi ve bu üniversitelerin başarı sıralamasında daha yukarıya gitme istekleri Türkiye adına sevindirici.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap