SON DAKİKA
SON DAKİKA


Türkiye'de demiryolu yaygınlığı
7.09.2020

 

Avrupa'da demiryollarının yaygınlık haritasını bir balık ağı gibi düşündüğünüzde, bu balık ağını yanı demiryolu şebekesini Türkiye'nin üzerine koyduğumuzda, Ankara'nın batısında demiryolu hatlarının yaygınlığı Avrupa ile benzerlik gösteriyor. Elbette bu yaygınlığı süreç içerisinde hız, altyapı ve üstyapı nitelikleri bakımından da güçlendireceğiz. Ancak Ankara'nın batısında demiryolu hatları oldukça yaygınlaştı. Bunun nedeni bu bölgedeki ekonomik tablolar, gelişmişlik, nüfus hareketliliği, yüksek mobilite, en genel anlamda gelişmişlik düzeyinin artması ve bu fizibilite raporlarının uygun olması.

Demiryolu yatırımları rijit yatırımlar olup sadece ulaşım bilimcilerin karar vereceği bir konu değildir. Ulusal karar otoritelerinin etkinliği ve güvenlik politikaları bu anlamda öne çıkan konular. Demiryolu yatırımlarının uygunluğunu belirleyen ana konu bölgesel gelişmişlik düzeyi.Doğu Karadeniz Bölgesine yapılan, öncelikli yapılan karayolu bağlantıları kuzey güney akslarını güçlendirdi.Önümüzdeki süreç bölgemizde demiryolu bağlantılarının güçleneceği dönem olacak.



 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap