SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon güney çevre karayolu zorunluluk
24.01.2023

Trabzon’da kalkınmanın en önemli hamlesi Güney çevre karayolu inşaatı idi. Bu, Trabzon’un hızlı kalkınması için olmazsa olmaz konumunda bir inşaat faaliyetidir. Doğru planlandığında kendi kendini finanse edecek gerçeklere sahiptir. Büyük oranda tünellerle geçilecektir. Dolayısıyla tünellerin sağlayacağı ekonomik ve teknik avantajlardan büyük ölçüde faydalanacaktır.

Trabzon’da toplu taşıma rehabilitasyonu istenildiği anlamda başarılamadı. Taksi hatlarının yaygınlaştırılması, yeni dolmuş hatlarının planlanmasında çevre yolu son derece önemliydi. Yolculuk ve nüfus projeksiyonlarının artmasında kalkınma ile oluşacak konular güney çevre yolu bağımlıdır.

Trabzon’da inşaat sektörü Türkiye’de olduğu gibi lokomotif sektör olarak görülmektedir. Lokomotif sektör olarak görülen inşaat sektörü büyük zorlukları yaşıyor. Hem maliyetlerin çok yüksek derecede artması yeni inşaatların önünü tıkıyor hem de ulaşım ve imar sıkıntıları planlı kentleşme sağlanmasına sorun teşkil ediyor.

Güney çevre yolu ne sağlayacak. Transit trafik şehir içinden alındığı için şehir içi trafik operasyonlarının yönetilmesi kolaylaşacak. Trafik rahatlayacak.

Şehir güneye açılacağı ve bağlantı yolları ile kuzey güney bağlantıları kolaylaşacağı için yeni imar alanları, üstün özellikli olarak üretilebilecek. Arsa üretmek kolaylaşacak.

Trabzon’un nüfusunun gelişmesiyle ekonomik katma değer konuları güçlenecek. Villa kentlerin önü açılacak. Madencilik faaliyetleri kolaylaşacak. Deponi alanı anlamında kapalı alan sıkıntıları çözülecek. Yaylalar köy köyler şehir olacak.

Güney çevre yolunun yapılması, bazı lokasyonlarda şu anki sahil yolunun ve sahil düzenlemelerinin daha estetik ve planlı yapılabilmesine, karayolu dönüşümlerine imkan sağlayacak.

Güney çevre karayolunun yapılması, yeni taksi hatlarının ve yeni yerleşim uydu kentlerin oluşmasına neden olacak. Kent için kentsel dönüşümlerinin başarılı bir şekilde yönetilmesine imkan sağlayacak.

Güney çevre yolu Trabzon’un yakın gündeminde. Bu bakımdan konu ilgili otoriteler tarafından sıkı şekilde sahiplenilmeli. Konunun sağlayacağı faydalar ve kalkınma yönleri vurgulanmalı. Ülke ekonomisine olacak büyük faydaları bu savunmanın ana argümanı olarak kullanılmalı.

Trabzon’un çevre yoluna zorunluluğu var.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap