SON DAKİKA
SON DAKİKA


Teleferik sistemleri
1.12.2020

Teleferik sistemleri; zorlu veya hassas arazi koşulları için ideal ulaştırma sistemi olarak öngörülmektedir. Uzun ip açıklıkları sistemi ile; nehirler, binalar, vadiler veya yollar gibi engeller sorunsuz bir şekilde geçilmektedir. Canlılar için bir fiziki engel oluşturmazlar buna karşın kulelerin üzerinden yönlendirilen halatlar sayesinde zeminde düşük alan işgal ederler.

 

Esnek bir ulaştırma türüdür. Gerekli olduğu durumlarda çok çeşitli malzemelerin taşınması için pratik bir çözüm sunmaktadır. Çevre dostu bir ulaşım türü olarak, emisyonlar bakımından da çevre dostu bir uygulamadır.

 

Dökme malzemeleri taşımak, farklı yükleme ve boşatma noktalarının uygulanması gerektiği durumlarda nakliye amaçlı olarak kullanımları çok etkindir.

 

Yolcular için, konforlu, estetik, güvenli, verimli bir ulaştırma türü olarak öngörülmektedir. Turizm bakımından da önemli üstünlükler sunarlar. Dağlık arazilerde uzunca bir zamandır başarıyla kullanılmaktadırlar.

 

Depolar arasında paletlerin nakliyesi için, limanlarda taşımacılık faaliyetleri için, yolcu ve malzeme taşımacılığının birleştirilmesi durumunda, standart gabarilerde olmayan yüklerin taşınmasında, bir nehrin karşısına tünel kazı malzemesinin taşınmasında, örneğin madenlerde yeraltından düşey olarak malzeme taşınması için kullanılmaktadırlar.

 

Turizm yönü, taşımacılık kolaylıkları, arızalı dağlık araziye uyum özellikleri, bölgede oluşacak yeni gelişme trendleri noktasında önümüzdeki süreçte, Türkiye’de ve Doğu Karadeniz Bölgesinde çok daha yaygın bir biçimde kullanılacakları öngörülebilir. Planlama dahilinde doğru uygulamalarla kalkınma bakımından kullanılması gereken bir ulaştırma uygulama türüdür.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap