SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tam yol ileri
2.03.2021

 
Seçimler çok tartışılıyor. Her gün seçimler konuşuluyor.

Covid 19 ciddi sorunlar üretti. İnsanların psikolojileri hasar gördü. Anlayışlar ve karar mekanizmaları da etkilendi. Covid 19’un yönetilmeye başladığı süreçte bulunuyoruz ve toplumsal normalleşmenin 2022 yılı içerisinde oluşacağını değerlendiriyorum. Aşıların, kontrol mekanizmalarının ve otokontrolün güçlenmesiyle, 2022 yılını normalleşme yılı olarak öngörüyorum. 2022 Türkiye’nin normalleşeceği bir yıl olacak kanımca. Türkiye’de seçimin 2022 yılı içerisinde olabileceği, 2021 içinde olmayacağı gibi geliyor bana.

Çok farklı bir konjonktürde bulunuyoruz. Önümüzdeki süreçte, özellikle 2021 yılı sonuna kadar, reformist bir anlayışla kalkınmanın teknik konulardan başlayacağını düşündüğümden, teknik öncelikleri olan, öncü sektörlerde gerçekten gerek akademik gerekse özel sektör deneyimi olan başarılı insanların, reformist bir anlayışla, çok önemli konumlarda değerlendirileceği bir dönemin oluşması yakın görünüyor.

Seçime kadar olan süreçte; kalkınma konularına ilişkin öznelerin işlenmesi, çözümlerin sunulması, tarımsal, turizm yönünden, imalat süreçleri yönünden, kamusal inisiyatif süreçleri noktalarında görüşlerin öne çıkması bağlamlarında, “iş odaklı” ve “çözüm odaklı” yaklaşımlar çok prim yapacak. Tabii ki bu anlayışları uygulamak noktasında iktidarın elinde olanaklar bulunmakta.

Doğru yenilenmelerin, kadro değişimlerinin (buna kabine değişikliklerini de içermeliyiz)  yapılması ve 2022 yılı başına kadar yaz mevsiminin de başlamasıyla oluşacak ekonomik düzelme sinyallerinin alınması, 2022 yılı için yapılabilecek seçimlerde bir şans konjonktürünü Türkiye için oluşturabilir.

2022 yılı başından itibaren, gerek iktidar gerekse muhalefetin, Türkiye’nin kalkınmasına yönelik verecekleri ciddi spesifik öneriler noktasında, bütünsel kalkınmanın önü açılabilir ve bu açılım da Türkiye’yi çok daha etkin bir konuma yönlendirir.

Şu an görülen tabloda, sunulan kalkınma çözümlerini medyada fazlaca göremiyoruz. Siyaseti sadeleştirme mantığının 2022 yılı seçimleri için kesinlikle ve kesinlikle yetmeyeceğini öngörmek mümkündür.
Anketlerin 2022 seçimlerinde çok ciddi yanılacağını düşünüyorum.

Belirttiğim gibi 2022 yılı kalkınma çözümleri ve olası seçim konusu, seçimi kazanma noktasında, gerek iktidarın gerekse muhalefetin “tam yol ileri” diyeceği bir dönem olmalı.

2021 yılı iktidar açısından çok önemli ve kadro değişimlerinin bu yıl içerisinde hızlı oluşacağını düşünüyorum. 2022 yılı seçimlerini kazanan çok açık farkla kazanacak kanımca. Seçim başarısı ise ekonomik hamlelere ve kısır çekişmeler içinde boğulmamaya bağlı.

İnsanlarımız çok ciddi sağduyu sahibiler. Ve 2022 yılı hep söylenen Türkiye’de seçimlerde halk çok ciddi mesaj veriyor söylemi noktasında, bu anlayışı çok daha belirgin kılacak bir düzlem oluşturacak.
Sonuç olarak, kalkınma hamleleri için şimdiden tam yol ileri.




 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap