SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sayın Eyüp Aşık
2.11.2020

Trabzon’da güçlü bir medya olduğuna inanırım. Çeşitli ortamlarda bu düşüncemi de hep dile getirmişimdir. Görsel ve yazılı medya Trabzon’da önemli bir kapasiteyi oluşturmaktadır.  Geçtiğimiz günlerde, Haber61 TV’de ekranlara gelen Atakan KADIOĞLU’nun sunduğu “Aleni Sorular” programına Eski Devlet Bakanı Sayın Eyüp AŞIK konuk oldu. Programda Eyüp Bey’i baştan sona kadar dinledim.

Sayın Eyüp AŞIK 1953 yılı Çaykara Trabzon doğumlu. KTÜ Makina Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Anavatan Partisi'nde önemli görevlerde bulundu. 17-18-19-20. Dönemlerde Anavatan Partisi, 21. dönem Doğru Yol Partisi Trabzon Milletvekilliği yaptı. 53. Hükümette Devlet Bakanı oldu. 7 Ağustos 2001 tarihinde Anavatan Partisi kongresinde Genel Başkan adayı oldu. 28 Ağustos 2001 tarihinde Anavatan Partisi'nden istifa ederek Doğru Yol Partisi'ne katıldı. 21. dönemde tekrar milletvekili oldu. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Ben 1983 kuşağıyım. Bu dönemde Anavatan Partisine çok yakın bir ilgi duyarak yetiştim. O yıllarda daha on yaş civarındaydım. Türkiye’de serbest piyasa ekonomisini öncelleyen, merkez muhafazakâr parti olarak, farklı eğilimleri birleştirmeyi amaçlayan parti olarak, Anavatan Partisi Türkiye’ye önemli hizmetlerde bulundu. Türkiye’nin kalkınma hamleleri noktasında Anavatan Partisi büyük başarılar elde etti.

Sayın Eyüp AŞIK ile yapılan program kanımca gazetecilik noktasında da önemli bir başarım örneği oldu. Sayın AŞIK, Trabzon için, Türkiye için yaptıkları icraatlardan ve daha başka bir çok konudan söz etti. Düşüncelerini dile getirdi. Programı seyrettikten sonra ve program süresince kendimi gerçekten çok pozitif hissettim. Çok donanımlı bir politikacı Sayın Eyüp AŞIK. Yönetme kapasitesinin, icraat kapasitesinin çok güçlü olduğunu düşünüyorum. İnisiyatif alma özelliklerini barındıran, genç ve Mühendis orijinli üst düzey bir siyasetçi. Eyüp Bey 67 yaşında. Günümüz koşullarında 67 yaş tecrübelerle dolu olunduğunda, donanımla dolu olunduğunda, genç bir yaştır.

Çok şeyler söylenebilir, çok şeyler yazılabilir. Şunu belirtmeliyim: 1983 kuşağı olan, Anavatan Partisine büyük sempati duymuş birisi olarak, Eyüp Bey’in tecrübeleri ve birikimi birlikte değerlendirildiğinde, Trabzon, Bölge ve Türkiye için çok önemli bir değer olduğunu belirtmek isterim. Bazı insanların yaşamdaki varlıkları denge mekanizması anlamına gelir. Yaşamda denge çok önemlidir. Pozitif ruhlar ve pozitif bakış açısı topluma huzur verir. Önümüzdeki süreçte, Ülke Yönetiminde önemli konumlarda Eyüp Bey’in olması benim bir Trabzonlu olarak dileğimdir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap