SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kireçhane Köylü Pazarı
26.10.2020

Dün, Pazar Günü,Annem ve Babamla Kireçhane Köylü Pazarında idik. Güzel bir Pazar günü geçirdik. İnsanlar kalabalık bir şekilde gelmişler. Aileleri ile birlikte çay içiyorlar. Yöresel hazırlanan gıdaların tadına bakılıyor. Hamsi kuşları, börekler, baklavalar, yöresel sebze ve meyveler, çeşitli reçeller yani birçok gıda sağlıklı olarak insanların hizmetine sunuluyor. Çok temiz ve güzel bir ortam oluşmuş.

Kireçhane her yönden kolay ulaşılabilen bir lokasyonda. Toplayıcı ve dağıtıcı özellikleri var. Maçka yönüne Sizi aktarabilirken batı yönüne de kolay ve etkin farklı ulaşım koridorları var.

İnsanlar bir yandan ürettikleri gıda ürünlerini satmaktalar. Ayrıca ürettikleri tarım ürünlerinden mamul ürünler de yaparak onları da satmaktalar. Hem geçimleri noktasında bir katma değer oluşuyor. Hem de üretme felsefesi her geçen gün güçleniyor.

Önümüzdeki zaman içerisinde Kireçhane ve bölgesinin çok daha etkin bir lokasyon olacağı anlaşılıyor. Bu bölgede tarım yapmaya elverişli alanlar var. Yerleşim yerleri bakımından villa kentlerin oluşabileceği alanlar var. Mesafe anlamında şehrin tüm ilçelerine ulaşım doğrultularına doğrudan katılım verebilmesi dolayısıyla bir önemli geçiş bölgesinde yer alıyor.

Mevcut tablo değerlendirildiğinde zaten önemli bir değer noktasına ulaşmış Kireçhane bölgesinin değerini çok daha da artıracağı anlaşılıyor. Modern kentsel dönüşümlerin yapılmasında ve gerçek modern bir kent örneğinin oluşabilmesi noktasında, esas itibarla Trabzon bölgesinin imar yapılanmasını çözme noktasında Kireçhane önemli bir avantajlı konumda.

Kireçhane Köylü Pazarı da bu tablosuyla modern bir yaşam anlayışının örnekleri noktasında çok zengin. Her yerin çok doğru planlanması, güzel ve değer üreten kentlerin oluşturulması artık bir zorunluluk.

Kireçhane Köylü Pazarı özellikle üretme felsefesini öne çıkardığı için takdiri hak ediyor. Çalışanların ve üretenlerin emeklerine sağlık. Güzel örneklerin sayısı artırılmalı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap