SON DAKİKA
SON DAKİKA


Atık camlar nasıl değerlendirilmeli?
6.07.2020

Ciddi oranda atık cam söz konusu. Atık camlar, öğütüldüğünde, belli oranlar dahilinde yol imalatında kullanılabilir. Camın imalatında kireç kullanıldığı için, öğütülen cam içerisinde yapıya katılan kireç malzemesi kaplamaların da performansını artırmaktadır. Kireç Amerika’da ve Avrupa’da kullanılan en önemli soyulma önleyicilerden birisidir. Hammadde üretim maliyetlerinde azalmaya neden olunur. Aynı zamanda geri dönüşümde endüstriyel manada başarı elde edilmiş olur. Bu konuların dizaynı için arge kapasitesi güçlü olan ve teknik bilgi yönü güçlü olan bir çekirdek kadroya ve laboratuvara ihtiyaç vardır. Süreç doğru yönlendirildiğinde, hem atık bertarafı sağlanacak hem de doğru dizaynlarla birlikte katkılara verilen paradan da tasarruf sağlanacak ve stratejiler geliştirilecektir.

İmalat süreçlerinde başarıya ulaşmak için, basitçe ifade etmek gerekirse, 5M tanımı söz konusudur. Burada; insan, malzeme, makineler, yöntemler ve para kaynağı etkin süreçlerdir. Yalın üretim teknikleri, üretim operasyonlarınızda mümkün olacak en iyi sonuç için bunları bir araya getirmeye veya düzenlemeye yardımcı olan her şeyi kapsayan bir felsefedir.

Bu konu kapsamında, atık camların değerlendirileceği önemli stratejilerden birisi kaplama mühendisliğinde öğütülmüş camların kullanılması olmaktadır. Hem kayaç kaynakları korunmuş olacak, hammadde tedarik zincirinden para kazanılacak, katkılardan dizayn koşullarına göre ciddi ekonomi sağlanmış olacak, çevreci davranılmış olacaktır. Güçlü bir yapı oluşacaktır.

Zenginleşmek için bunları yapmak gerekiyor. Geri dönüşümde doğru stratejiler ve özellikle katma değer yaratacak uygulamaları öne çıkarmak gerekiyor burada da önemli bir mühendislik ve işletmecilik uzmanlığı gerekiyor. Alternatifleri değerlendirmek ve en uygun çözüm önerisine yönelmek gerekiyor. Bunun için Kurumlar arasında güçlü iletişim, yapıcı bir anlayış ve kolektif çalışma anlayışı gerekiyor. Bu felsefe noktasında, atık camlar önemli bir kaynak. Değerlendirmek gerekli.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap